22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου

Αναστάσιος Βόπης «Να προσεύχεστε για εμένα ώστε να αναδειχτώ ένα «γνήσιο τέκνο εν τη πίστει» όπως και ο Άγιος Απόστολος Τιμόθεος», κάλεσε τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, που σήμερα είχε τα ονομαστήριά του.

- Advertisement -

Ο κ. Τιμόθεος που προεξήρχε της σημερινής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επεσήμανε προς όλους τους παρευρισκόμενους πως «Μέσα από τα βάθη της καρδίας μου και από τα μύχια της ψυχής μου, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, για όλα αυτά τα οποία όλοι μαζί προσπαθούμε να προσφέρουμε, να αναγάγουμε και να αναδείξουμε στην τοπική μας εκκλησία, ώστε να γίνει και η ιερά μας μητρόπολη, ένα από τα φωτεινά αστέρια, που θα λάμπει και θα φωτίζει στον κόσμο και θα δίνει όλη αυτήν την μαρτυρία του Χριστού που καλούμαστε όλοι στη ζωή μας να έχουμε».

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Σταγών κ. Θεόκλητος και Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ενώ στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος.

Απευθυνόμενος προς τους ιεράρχες που προσήλθαν για να τιμήσουν το πρόσωπό του, ο εορτάζων Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος ιδιαίτερα συγκινημένος, υπογράμμισε πως «Σήμερα η ευλαβική σας παρουσία εδώ μας στερέωσε και μας ενδυνάμωσε την καρδιά μας, για αυτό σας ευχαριστούμε θερμά και σας είμαστε ευγνώμονες».

Να σημειωθεί ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσε θαυμάσια η Βυζαντινή χορωδία της Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη Διεύθυνση του κ. Ιωάννου Παπαχρόνη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Τιμόθεος δέχθηκε τις ευχές από τις αρχές του τόπου, του κλήρου, αλλά και του λαού, στο Πνευματικό Κέντρο του μητροπολιτικού ναού.

orthodoxia.info

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ