18.9 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Τα πολιτιστικά νέα του δήμου Τρικκαίων

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων από την συμμετοχή της στην 27η Συνάντηση Φιλαρμονικών η οποία διεξήχθη το Σάββατο 1 την Κυριακή 2 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η Φιλαρμονική του Δήμου μας, είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί με άλλες 12 φιλαρμονικές από την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη σε ένα μουσικό διήμερο αφιερωμένο στον Κερκυραίο μουσουργό Σπυρίδωνα Σαμάρα. Η Δημοτική Φιλαρμονική αποτελούμενη από 25μελή αποστολή και με επικεφαλής την μαέστρο Μαίρη Μητσοπούλου, παρουσίασε ένα απαιτητικό πρόγραμμα με επιλογές από κινηματογραφική μουσική αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια από κοινό και συμμετέχοντες.

- Advertisement -

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Κώστα Βίρβο
Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων είχε την τιμή να συμμετάσχει στο καλλιτεχνικό μέρος των εργασιών του 1ου Συνεδρίου για τον Κώστα Βίρβο με τίτλο «Κώστας Βίρβος: ο Άνθρωπος – ο Δημιουργός». Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Δήμο Τρικκαίων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η Δημοτική Χορωδία εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου (β΄μέρα το συνεδρίου) και απέδωσε άψογα, σε τετράφωνη εκτέλεση γνωστά τραγούδια του Κώστα Βϊρβου. Τη χορωδία συνόδευαν καταξιωμένοι μουσικοί (Βασίλης Μητσιάκης & Θωμάς Τάνκος στο μπουζούκι, Κωνσταντία Λάσκου στο πιάνο, Κώστας Χριστόπουλος στην κιθάρα, Κώστας Λάμπας στο μπάσο και Μιχάλης Γερομίχος στα κρουστά). Τη Χορωδία φωνητικά επίσης πλαισίωναν η Αγάθη Λίτσα (πρώην μέλος της ΔΧΤ), ο Κώστας Όκκας (μέλος της Δημοτικής Χορωδίας Δωματίου «Αρμονικές Φωνές», η Ξένια Παππά (μέλος της ΔΧΤ) και η Κωνσταντία Λάσκου. Συνδετικός κρίκος μεταξύ ορχήστρας και ΔΧΤ υπήρξε ο Κώστας Χριστόπουλος (πρώην μέλος της ΔΧΤ), ο οποίος μαζί με τη μαέστρο Ελένη Ζιάκα είχαν την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης. Η συνεργασία απέδωσε άριστα αποτελέσματα, κάτι που φάνηκε από το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κόσμου του κατάμεστου Πνευματικού Κέντρου και ικανοποίησε όλους τους συντελεστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εμφάνιση της Χορωδίας ήταν διαφορετική σε σχέση με τις a capella εμφανίσεις της, καθώς επενδύθηκε με μουσικά όργανα. Το ύφος όμως της συγκεκριμένης εκδήλωσης απαιτούσε τέτοια προσαρμογή αλλά η εκτέλεση των τραγουδιών με τετραφωνία δεν αλλοίωσε το χαρακτήρα της μεικτής τετράφωνης Χορωδίας. Στο ρεπερτόριο της Χορωδίας υπάρχουν επίσης πολλά τετράφωνα τραγούδια του τρικαλινού καλλιτέχνη Βασίλη Τσιτσάνη. H Δημοτική Χορωδία Τρικάλων υπόσχεται για το μέλλον ποικίλη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο χώρο του χορωδιακού τραγουδιού.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
παραστάσεις Καραγκιόζη
κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, 19:00
είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Το Δημοτικό Κουκλοθέατρο-Δημοτικό Θέατρο Σκιών ( πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48), του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα, πραγματοποιεί παραστάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, 19:00.
Παράλληλα πραγματοποιούνται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Πληροφορίες καθημερινά :
– Τμήμα Πολιτισμού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων) Γαριβάλδη 8
Τηλ. επικοινωνίας 24313 53569
– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ Τηλ. επικοινωνίας 24310 73066

Ο Καραγκιόζης είναι ο ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, αγαθός, σκληρός καμιά φορά στ’ αστεία του, αλλά καλόκαρδος. Γεμάτος τεμπελιά και αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν’ ανακατεύεται σε όλα. Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει. Το χέρι του είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, για σκηνικούς λόγους, για να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του ή για να χειρονομεί. Επίσης έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα του και την επινοητικότητά του. Μπλέκεται πάντα σε περιπέτειες, μαλώνει, τρώει ξύλο και προσπαθεί να αποφύγει την κακοτυχία και την τιμωρία. Εφευρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες, ψέματα και πονηριές για ξεφύγει από όλους όσους τον κυνηγούν και έτσι γίνεται το διαχρονικό σύμβολο του Νεοέλληνα και εκπρόσωπος ενός ολόκληρου λαού.

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο

Το Άγνωστο Κορίτσι

Από την Πέμπτη θα προβάλλεται
στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία Το Άγνωστο Κορίτσι
Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 20.00 & 22.15
Την Κυριακή δυο προβολές προβολή, στις 20.00. και στις 22.15
Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090, http://cine-mylos.blogspot.com
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων
Μια νεαρή ειδικευόμενη, ακούει το κουδούνι στο ιατρείο της μετά από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα, αλλά δεν απαντά. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της. Γεμάτη ενοχές, θέτει σκοπό της ζωής της να ανακαλύψει την ταυτότητα της. Δε θέλει να χαθεί ανώνυμα, να εξαφανιστεί σα να μην υπήρξε ποτέ. Είδος: Δράμα, Μυστηρίου, Θρίλερ Χώρα: Βέλγιο Σκηνοθέτης: Ζαν Πιέρ & Λυκ Νταρντέν. Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Χενέλ, Ολιβιέ Μπονό, Τζέρεμι Ρένερ Διάρκεια:113
ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
Με τη λιτότητα και την οικονομία που χαρακτηρίζει το σινεμά τους, οι Νταρντέν παρακολουθούν αποστασιοποιημένοι και χωρίς να παίρνουν θέση λίγες ημέρες από τη ζωή της γιατρού σκάβοντας βαθιά μέσα στην ψυχή της. Γιάννης Ζουμπουλάκης Το Βήμα
Μεστό κοινωνικό σινεμά ιδεών και χαρακτήρων από τους πάντα φερέγγυους Νταρντέν, οι οποίοι εδώ επαναλαμβάνουν με στιλάτη αξιοπρέπεια τον εαυτό τους. Χρήστος Μήτσης αθηνόραμα.gr –

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ