20.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»

Tην Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00π.μ. ο Σύλλογoς μας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του 5ου ΚΑΠΗ Τρικάλων, σ’ ένα πολύ ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον.

- Advertisement -

Συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πλημμύρισαν την αίθουσα, αποδεικνύοντας  για ακόμα μια φορά πως οι δεσμοί  με την πατρίδα Κρήτη παραμένουν ισχυροί και μας κρατάνε ενωμένους.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο  αιδεσιμότατος π. Δημήτριος Λάμπρου, ο οποίος ευλόγησε  την πίτα, ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, Ταξίαρχος κος Λιάκος Γεώργιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Τσίγκας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας ζωής και Περιβάλλοντος  κος Γούλας Χρήστος και η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη  κα Βασιλένα Μητσιάδη.

Η  Πρόεδρος του Συλλόγου μας κα Ιουλία Σταγάκη εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε από καρδιάς φίλους & συμπατριώτες για την παρουσία τους. Ευχήθηκε  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία, ατομική, οικογενειακή ευτυχία και ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο σε όλα τα επίπεδα για τον καθένα ξεχωριστά. Στην σύντομη ομιλία της τόνισε ότι το έθιμο της κοπής της πίτας για εμάς τους Κρητικούς  που ζούμε μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα μας όπως και οι λοιπές εκδηλώσεις  του Συλλόγου μας έχουν ξεχωριστή σημασία ως εκδηλώσεις συνάντησης, σύσφιξης των σχέσεων  και γνωριμίας  με τους συμπατριώτες μας. Με μεγάλη μάλιστα χαρά ανακοίνωσε σε όλους τον  επερχόμενο για τις  4 Φεβρουαρίου 2017  ετήσιο χορό του Συλλόγου, όπου οι καταξιωμένοι κρητικοί καλλιτέχνες Νίκος Ζωιδάκης και Μανώλης Κονταρός θα μας ταξιδέψουν μουσικά στην Κρήτη, χαρίζοντας μας ένα παραδοσιακό και αυθεντικό κρητικό γλέντι, που θα κρατήσει μέχρι πρωίας.

Το φλουρί της πίτας βρέθηκε από την κα Μαρία Σημαντηράκη,  μια νέα συμπατριώτισσα μας, και αντιστοιχούσε σε ένα χρυσό κόσμημα αγιοκωνσταντινάτο, το οποίο ευγενικά προσέφερε η κα Νεονάκη Βάσω, από τα παλαιοτέρα και δυναμικότερα μέλη του Συλλόγου.

Η εκδήλωση, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τα εδέσματα και την άφθονη ρακή,  έκλεισε χορευτικά, καθώς  μέλη και φίλοι του Συλλόγου, που συμμετέχουν ενεργά στα χορευτικά  τμήματα  εκμάθησης παραδοσιακών κρητικών χορών    κρατήθηκαν χέρι με χέρι και μοιράστηκαν το μεράκι τους για τον χορό.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για τις 4 Φεβρουαρίου 2017 στον ετήσιο χορό του Συλλόγου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ