22.2 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τμήμα Υγείας – Ν. Ε. Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Με τα σημαντικάζητήματα που απασχολήσαν την 6ηΠανελλαδικήΣυνδιάσκεψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ασχολήθηκε το ΤμήμαΥγείας της Ν.Ε.Τρίκαλων, στη συνεδρίαση του την 4/2/17. Την ενημέρωση έκαναν ο ΒουλευτήςΤρίκαλωνΣάκηςΠαπαδόπουλος,συντονιστής της επιτροπήςπαρακολούθησης και ελέγχου του κυβερνητικούέργου στην υγεία και ο ΔημήτρηςΠαρθένης, διοικητής του ΓΝΤ, ο οποίοςεπανεξελέγη στην ΠανελλαδικήΓραμματεία του Τμήματοςυγείας της Κ.Ε..

- Advertisement -

Παρουσιάστηκαν:

  • Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, με κορυφαία την ελεύθερηπρόσβασηόλων στα νοσοκομεία, στα Κ.Υ., στις μονάδες του ΠΕΔΥ για κλινικόέλεγχο, για εργαστηριακέςεξετάσεις, για φαρμακευτικήαγωγή,καθώς και εκείνες που έγιναν για την ανάταξη και στήριξη του ΕΣΥ, το οποίοβρίσκονταν σε εικόνακατάρρευσης, με σημαντικήαύξηση της χρηματοδότησης του, στις δύσκολεςσυνθήκες της εθνικήςοικονομίας και των περιοριστικώνελέγχων των δανειστών.

 

  • Ο σχεδιασμός των προσλήψεωνγιατρώνΕΣΥ, νοσηλευτικού και άλλουπροσωπικού, με ιεράρχηση των αναγκών, και στόχευση στα κενά στις ΜΕΘ, στα υποστελεχωμένατμήματα, στην επείγουσαπερίθαλψη, στα νησιά και στις δυσπρόσιτεςπεριοχές, στην ογκολογία. Επίκεινται 2000 νέεςπροσλήψειςγιατρώνΕΣΥ & 1200 νοσηλευτών, που θα προστεθούν στις 1666 που ήδηπροκηρύχθηκαν, καθώς και 4000 προσωπικού 12μηνης θητείας. Όλες οι νέεςπροσλήψειςπροστίθενται στις 3500 προσλήψειςγιατρών και άλλωνεργαζομένων στις ΔημόσιεςΔομέςΥγείας, μονίμων και επικουρικών.

 

  • Οι νέεςνομοθετικέςπρωτοβουλίες του Υπ. Υγείας για την ΨυχιατρικήΜεταρρύθμιση, το ΕνιαίοΣύστημαΠρομήθειων, τη φαρμακευτικήπολιτική, και κυρίως την οργάνωση 240 τοπικών μονάδωνυγείας στα αστικάκέντρα που θα στελεχώνονται από οικογενειακούςγιατρούς(παθολόγους, γενικήςιατρικής, παιδιάτρους) και διεπιστημονικήομάδα (νοσηλευτές, επισκέπτεςυγείας, κοινωνικούςλειτουργούς, μαίες, διοικητικόπροσωπικό).

 

  • Η οργανωτικήαναδιάρθρωση των ΥΠΕ και των υγειονομικώνσχηματισμών, και το νέο διοικητικό τους σχήμα.

 

  • Ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ, στην αναβάθμιση του δημόσιουσυστήματοςυγείας.

 

  • Η προτεραιότητα της οργάνωσηςαυτοτελώντμημάτωνεπειγόντωνπεριστατικών στα τριτοβάθμια και νομαρχιακάνοσοκομεία και της 16ωρης εφημερίας των μονάδων του ΠΕΔΥ για μη απειλητικά για τη ζωήεπείγονταπεριστατικά.

 

  • Η προώθηση της ηλεκτρονικήςδιακυβέρνησης στην υγεία και της κατάρτισης του ηλεκτρονικούφακέλουασθενούς.

 

  • Η στήριξητου ΕΣΥ από τα ευρωπαϊκάδιαρθρωτικάταμεία και την ΕυρωπαϊκήΤράπεζαΕπενδύσεων, σε συνάρτηση με τον ιατρικότουρισμό και την αντιμετώπιση των προσφύγων.

Μετά τη συζήτηση των ζητημάτωναυτών και θεμάτων που αφορούν το ΝοσοκομείοΤρίκαλων και τις άλλες δημόσιεςδομές, επισημάνθηκε ότι η παρέμβαση για την προώθησηποιοτικού και αποτελεσματικούδημοσίουσυστήματοςυγείαςαποτελείπροτεραιότητα του ΠαράλληλουΚυβερνητικούΠρογράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η συνεδρίασηολοκληρώθηκε με την συνοπτικήπαρουσίαση από τον διοικητή του ΓΝΤ του απολογισμού του έργου που έχειγίνει μετά την 27/6/16 που ανέλαβε τα διοικητικάκαθήκοντα.

Αναφέρθηκεακόμη ότι από την 8/2/17 αρχίζει η παρουσίαση των πεπραγμένων των διοικήσεων των ΥΠΕ στη ΔιαρκήΕπιτροπήΚοινωνικώνΥποθέσεων της Βουλής.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ