12.8 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έγινε η παρουσίαση των Υποψηφίων δημάρχων Ν. Τρικάλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (φωτό)

Υποψήφιοι Δήμαρχοι Νομού Τρικάλων, της Λαϊκής Συσπείρωσης

- Advertisement -

 

  1. Δήμος Τρικάλων: Καΐκης Γιώργος, 56 χρονών, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση. Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων της Λαϊκής Συσπείρωσης από το 2002 και υποψήφιος Δήμαρχος από το 2006. Υπήρξε βαλκανιονίκης στίβου στα 200 μέτρα και μέλος της εθνικής ομάδας στίβου. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και του Τ.Γ Τρικάλων του ΚΚΕ.

  1. Δήμος Μετεώρων : Χαντζιάρας Γιώργος , 61 χρονών, αυτοαπασχολούμενος. Δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο κίνημα των αυταπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ  Είναι πρόεδρος του σωματείου ΕΒΕ Καλαμπάκας  και παλιότερα έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων.

  1. Δήμος Πύλης: Καλύβας Βάιος, 45 χρονών, Πτυχιούχος Επαγγελματίας Μηχανικός Αυτοκινήτων. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Γόμφων και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης το 2014. Είναι μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Τρικάλων και μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ. Διετέλεσε παλιότερα μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων.

  1. Δήμος Φαρκαδώνας: Στεργίου Ευαγγελία, 48 χρονών, Ειδική παιδαγωγός. Υποψήφια Δήμαρχος Φαρκαδώνας και το 2010 με την Λαϊκή Συσπείρωση και δημοτική σύμβουλος ως το 2014. Δραστηριοποιείται στον σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων και στην Πρωτοβουλία Αναπληρωτών. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

          Τσιαπλές Τάσος, 57 χρονών, Ιδιωτικός Υπάλληλος. Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας το 2014. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ. Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.. Είναι μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και επι χρόνια Γραμματέας της Ν.Ε Λάρισας του ΚΚΕ.

…………………………………..

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Τους υποψήφιους δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων παρουσίασε , με συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησε την Τρίτη  15  Γενάρη  στα Τρίκαλα  η ΤΕ Τρικάλων του Κόμματος.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων, που ξεκινώντας την ομιλία του σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα ,αναφέροντας μεταξύ άλλων: « Ένα κρίσιμης σημασίας ζήτημα που προκύπτει από τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα είναι ο ίδιος ο λαός να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση , όποια κι αν είναι η σύνθεση και οι συνεταίροι της, γιατί έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, αυτών που καταδυναστεύουν το λαό. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ανεχτεί το ξέπλυμα των προηγούμενων κυβερνώντων που το σύστημα τους ετοιμάζει να πρωταγωνιστήσουν στη διαχείριση  της βαρβαρότητάς του ή να παίζουν ρόλο μπαλαντέρ στα εκάστοτε μείγματα διαχείρισης. Η πραγματική προοδευτική επιλογή δεν είναι η αναζήτηση διεξόδων μέσα από την αναπαλαίωση  του  φθαρμένου πολιτικού συστήματος ή από την αναζήτηση επιμέρους μικροδιαφορών  ανάμεσα σε μια καρικατούρα   διπολισμού. Προοδευτική επιλογή είναι η διεκδίκηση να ζει ο λαός με καλυμμένες τις σύγχρονες ανάγκες του, η  οργάνωση της πάλης  για να ανακόπτεις τα αντιλαϊκά μέτρα, πρόοδος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά, που μπορεί να δώσει ώθηση στο πραγματικά προοδευτικό , στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης;

Είναι ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση και τους άλλους διαχειριστές της βαρβαρότητας στους καθημερινούς αγώνες και στις επικείμενες  εκλογές.  Κριτήριο θα πρέπει να αποτελέσει η συνείδηση ότι η βαρβαρότητα που βιώνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας και των γυναικών απορρέουν από τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ, από την πολιτική που στόχο έχει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Θα πρέπει να υποστούν πλήγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, γιατί είναι τα κόμματα που υπηρέτησαν μαζί τα τρία μνημόνια, στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, σε συνθήκες ασθενικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια;

Είναι όλες οι ζωντανές δυνάμεις, αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, να γυρίσουν την πλάτη τους στις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να ξεπεράσουν την παγίδα του μικρότερου κακού, που κάθε φορά γίνεται πιο μεγάλο.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προώθηση της ανασύνταξης του κινήματος και της Κοινωνικής Συμμαχίας, στοιχεία απαραίτητα για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ παντού!»

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σ.Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε  στην αντιλαϊκή πολιτική όπως αυτή υλοποιείται από την Τοπική Διοίκηση σε όλους τους δήμους της περιοχής. Στάθηκε  επίσης στη δράση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, καλώντας σε ενίσχυση των συνδυασμών του ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει αυτή η πάλη, η στήριξη στα δίκαια λαϊκά αιτήματα.

Παρουσιάζοντας , τους υποψηφίους δημάρχους που στηρίζει το ΚΚΕ ανέφερε πως «πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων είτε ως εκλεγμένοι στα σωματεία τους είτε ως  εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.»

Τέλος , κάλεσε τους παρευρισκόμενους και όλο το λαό της περιοχής στην πολιτική εκδήλωση –λαϊκό γλέντι που διοργανώνει η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ το Σάββατο 19 Γενάρη 2019 , στις 8:30μμ, στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ & υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  15/01/2019                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ