8.5 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα Βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων, κομματικών φορέων, σωματείων Τρικάλων

ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ: 

- Advertisement -

               ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ :

ΜΑΡΑΒΑ ΚΩΝ/ΝΟ

 

Η «επιχείρηση» βρώμικου ξεπλύματος της ναζιστικής  Χρυσής Αυγής που έχουν αναλάβει  εργολαβικά τα τελευταία χρόνια  τα αστικά κόμματα ,με συμπρωταγωνιστές το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, εγκαθιστά ,ελέω εκλογών, «αντιπροσωπεία»  και στο νομό μας  και συγκεκριμένα το δήμο Πύλης. Στο όλο εγχείρημα πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει ο δήμαρχος κ.Μαράβας (στέλεχος της ΝΔ) με την αμέριστη συμπαράσταση  κορυφαίων τοπικών παραγόντων αλλά και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος , καθώς  και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όλοι τους  στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Τα  «επίσημα εγκαίνια» της επιχείρησης ξεπλύματος έγιναν μόλις προχθές στο δημαρχείο Πύλης, όπου ο κ. Μαράβας υποδέχτηκε στο συνδυασμό του την υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής και  μάλιστα πρώτη σε ψήφους στο νομό μας στις εκλογές του Γενάρη 2015. Η υποδοχή συνοδεύτηκε με εγκάρδια χειραψία, αναμνηστική φωτογραφία και με μια ιδιαίτερα επαινετική δήλωση  του κ. δημάρχου, που μεταξύ άλλων ξεχωρίζει στη νέα του υποψήφια «…τις αρχές της ως άνθρωπο.»!

Αν ήταν κάποιος νέος κι άπειρος θα λέγαμε:  Δεν ήξερε; Δε ρώταγε;  Όμως για τον κ.Μαράβα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κι επειδή γνωρίζει τους πάντες στην περιοχή , ίσως  καλύτερα κι απ’ την τσέπη του , επέλεξε προφανώς συνειδητά και για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας  να ξεπλύνει  τους φασίστες , εντάσσοντας στο συνδυασμό του μια εκφραστή της  πιο μαύρης ιδεολογίας,  των πιο σκοταδιστικών απόψεων, μια εκπρόσωπο της υπόδικης εγκληματικής Χρυσής Αυγής, της οργάνωσης  που έχει διαπράξει άγριες επιθέσεις και φόνους κατά εργατών και μεταναστών, της οργάνωσης που υμνεί τη Χούντα και το Χίτλερ. Αυτές κ. Μαράβα είναι οι αρχές της υποψηφίας σου! Και σαν  έμπειρος πολιτικός που είσαι θα έπρεπε να σκεφτείς ότι όταν ζεσταίνεις το αυγό του φιδιού στη μασχάλη σου , αυτό θα σκάσει και το φίδι δε θα διστάσει να σε τσιμπήσει. Ή εκτός αν έχεις αναλάβει εργολαβικά και την εκκόλαψη  των ναζιστικών φιδιών.

Για  το ξέπλυμα των φασιστών ,πέρα από τον κΜαράβα και τη ΝΔ, σημαντικό έργο φαίνεται να αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, που έχουν στελέχη τους μέσα στη δημοτική αρχή και δε φάνηκε να δυσαρεστήθηκαν με την είσοδο της  Χρυσής Αυγής  στην κατά τ’ άλλα «ανεξάρτητη ομάδα τους».

Άλλωστε αποκαλυπτικές  είναι ο προ ημερών δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη  Παπαδόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό: «για το Δήμο Πύλης θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη του Χρήστου Μπάτζιου( ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ ) ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το Δήμαρχο, με όλη τη δημοτική αρχή και αρκετά στελέχη μας συμμετέχουν στο συνδυασμό του Κώστα Μαράβα». Μετά τους χαριεντισμούς του Τσίπρα  «…με τον διαβολικά καλό Τραμπ» τον εκλεκτό των ακροδεξιών και της διαβόητης Κου – Κλουξ – Κλαν ήρθε η στήριξη στο Νεοδημοκράτη Μαράβα και η τοπικοδιοικητική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Μάλλον είναι ένα δείγμα για το πώς φαντάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ τα Προοδευτικά Μέτωπα που εξήγγειλε ο Τσίπρας.

Τα λόγια είναι περιττά. Το βαρέλι για τους υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής δεν έχει πάτο.
Οι «μεταγραφές» και οι «συνεργασίες» και  σε τοπικό επίπεδο μεταξύ στελεχών που υπηρέτησαν την αμαρτωλή πολιτική των κομμάτων τους ,  που δε διστάζουν να καλοδεχτούν και να ξεπλύνουν ακόμη και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι απόδειξη του αντιλαϊκού τους κατήφορου Τα ατέλειωτα  αλισβερίσια   για να μοιράζονται τις καρέκλες των  δημοτικών συμβουλίων και να υπηρετήσουν με αφοσίωση τα ίδια συμφέροντα που υπηρέτησαν ως τώρα  είναι η καλύτερη απόδειξη του πόσο ψεύτικα είναι τα προοδευτικά μέτωπα ή οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί τους.

Οι εργαζόμενοι  και ιδιαίτερα εκείνοι που νιώθουν αριστεροί και προοδευτικοί  ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν εκείνους που στρώνουν κόκκινο χαλί στους φασίστες για να σπέρνουν το δηλητήριό τους, καθώς και όσους συνεργάζονται μαζί τους για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.  Να συμπαραταχθούν με το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο που εκφράζει μόνο  πρόταση του ΚΚΕ , γιατί  εκφράζει το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων. Να δώσουν δύναμη  για ισχυρό  ΚΚΕ στη Βουλή και ευρωβουλή , για  ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Πύλης , στους άλλους δήμους των Τρικάλων ,  στην περιφέρεια Θεσσαλίας , ώστε από καλύτερες θέσεις να βάζουμε περισσότερα εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να  δυναμώνουμε την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των εργατικών-λαικών οικογενειών, για να ανοίξουμε τον δρόμο για βαθιές αλλαγές προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  23/02/2019                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Κώστας Φαμίσης: Πορεία νίκης για το ΚΙΝΑΛ το έκτακτο συνέδριο

Στις 29 και 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο πολιτικό και καταστατικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ με στόχο την ενοποίηση του κινήματος που αποτελεί τον ουσιαστικό πόλο ανάτασης και ανάπτυξης της χώρας και εξόδου από την παρατεταμένη κρίση και τα αδιέξοδα της σημερινής κυβέρνησης που απλά εξακολουθεί να λαϊκίζει.
Τα φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού όπως τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Τρικάλων Κώστας Φαμίσης με αφορμή το πολιτικό κλίμα και τα όσα γίνονται στο ελληνικό κοινοβούλιο καθιστούν αδήριτη την ανάγκη αλλαγής πλεύσης για την πολιτική και τους πολίτες που ήδη γυρίζουν την πλάτη σε όσους τους εξαπάτησαν επανειλημμένα.
Το επικείμενο συνέδριο θα αποτελέσει αφετηρία νίκης και συσπείρωσης καθώς βλέπουμε το λάθος και το διορθώνουμε άμεσα υπογραμμίζει ο Καλαμπακιώτης Πανεπιστημιακός και επιχειρηματίας τονίζοντας ότι όπως είπε και η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά η βάση θα είναι ο ιδρυτής του νέου φορέα και θα αναλάβει την ευθύνη να πορευθεί από εδώ και πέρα.
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα άλλο από την κυβέρνηση παρά την ημερομηνία των εκλογών. Το πως θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος θα το πει ο λαός με την ψήφο του και δεν θα το προκαθορίσει κανένα μέσο, επιχειρηματίας και κανείς με την προσωπική του φιλοδοξία και στρατηγική.
Η πόλωση και ο διχασμός που δημιουργεί ο δικομματισμός οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Εμείς λέμε ένα μεγάλο Όχι στη λογική των μετώπων είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δήθεν προοδευτικός. Λέμε Ναι στην λαϊκή ετυμηγορία που είναι αυτή που οδηγεί πλέον τις εξελίξεις και το ΚΙΝ.ΑΛ σε ένα καθοριστικό και ρυθμιστικό ρόλο σημειώνει ο Κώστας Φαμίσης και καλούμε τους πολίτες να επιστρέψουν στην μεγάλη παράταξη που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στους ίδιους και την πατρίδα.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχει και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την απεργία στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών.

Η 8 Μάρτη είναι μέρα σύμβολο των πολύμορφων αγώνων παγκόσμια, ενάντια στην εκμετάλευση και την καταπίεση, τις έμφυλες διακρίσεις και τις σεξιστικές επιθέσεις που υφίστανται οι γυναίκες μέχρι και τις μέρες μας. Καθιερώθηκε μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν ως διεθνή μέρα πάλης για την απελευθέρωση των γυναικών σε όλες τις χώρες. Είχαν προηγηθεί μια σειρά αγώνες των γυναικών εργατριών, στην κλωστοϋφαντουργία στη Νέα Υόρκη το 1857 για μείωση των ωρών εργασίας και εξίσωση των μισθών ανδρών γυναικών, η απεργία των υφαντριών του Πειραιά το 1892 κλπ. Η πρόταση της Τσέτκιν έδωσε έμπνευση για να δυναμώσουν αυτοί οι αγώνες. Τη σκυτάλη πήραν οι γυναίκες στη Ρωσία όταν βγήκαν στους δρόμους στις 23 Φλεβάρη του 1917, ξεσηκώνοντας όλη την εργατική τάξη και δείχνοντας ότι η προοπτική μπορούσε να φτάσει μέχρι την επανάσταση για να γκρεμίσουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης και του σεξισμού.

Τιμάμε εκείνη την ημέρα απεργώντας και διαδηλώνοντας όλες και όλοι μαζί, διεκδικώντας την κατάργηση των διακρίσεων και σεξιστικών επιθέσεων σε βάρος των γυναικών. Είναι μια μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη, τη κοινωνική δύναμη που μπορεί να απελευθερώσει όλους τους καταπιεσμένους.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν προχωρήσει σε μια σειρά μέτρα και αποφάσεις που πλήττουν με ιδιαίτερο τρόπο τη θέση της γυναίκας. Την οδηγούν στην ανεργία και την ελαστική εργασία, επιδιώκουν να καταργήσουν την άδεια μητρότητας, ενώ μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει η γυναίκα πιο συχνά γίνεται θύμα σεξιστικών επιθέσεων και εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Σε όλο τον κόσμο αντιδραστικοί νόμοι περί αμβλώσεων, αμφισβητούν το δικαίωμά της στον έλεγχο του σώματός της. Μέσα στο κλίμα της αυξημένης βίας, απότοκο της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, γυναίκες κακοποιούνται και δολοφονούνται.

Με βάση τα στοιχεία του 2016 από το ΙΚΑ, ο μισθός των γυναικών είναι κατά 226 ευρώ το μήνα χαμηλότερος. Η μισθολογική διαφορά στην Ελλάδα φτάνει το 45,2% ενώ στην Ευρώπη είναι 41,1%. Πέρα όμως από αυτά την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση των σεξιστικών επιθέσεων διεθνώς αλλά και μέσα στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

Η εκμετάλλευση της γυναίκας ως εργαζόμενης γίνεται ακόμα πιο αφόρητη λόγω της ιδιαίτερης καταπίεσης που δέχεται στον καπιταλισμό, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το μεγάλο βάρος της απλήρωτης εργασίας για τη φροντίδα των παιδιών, του νοικοκυριού κλπ. Σήμερα οι γυναίκες αποτελούν κάτι περισσότερο από το 50% της εργατικής τάξης, και πέρα από την ανισότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, επιβαρύνονται πολύ περισσότερο με την δουλειά στο σπίτι. Η κατάρρευση των νοσοκομείων, η διάλυση των γηροκομείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, της Παιδείας, έχει σημάνει ότι όλες αυτές οι απαραίτητες λειτουργίες, έχουν πλέον περάσει στις πλάτες των γυναικών. Σε αυτή την εικόνα της διαρκούς λιτότητας η μισή εργατική τάξη έχει χτυπηθεί περισσότερο από τις μνημονιακές πολιτικές.

Η οικονομική κρίση, οι επιθέσεις λόγω των μνημονίων στα εργασιακά δικαιώματα, η διάλυση του κράτους πρόνοιας διαμορφώνουν ένα κλίμα οργής στις εργαζόμενες γυναίκες. Τα αιτήματα για ΣΣΕ με αυξήσεις, ίση αμοιβή, προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή εργασία, στελέχωση των νοσοκομείων, των σχολείων, των δήμων, των βρεφονηπιακών σταθμών και συνολικά του κράτους πρόνοιας, για αξιοπρεπή ωράρια και συνθήκες εργασίας, είναι κρίσιμα για όλη την εργατική τάξη και ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες σε κάθε χώρο δουλειάς και για όλες τις γυναίκες που φορτώνονται στις πλάτες τους τα βάρη από το χτύπημα των κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών. Η σύγκρουση με τις σεξιστικές ιδέες της άρχουσας τάξης, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τη βία κατά των γυναικών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του αγώνα.

Ήδη μια σειρά σωματεία και Ομοσπονδίες σε Υγεία, Παιδεία, ΟΤΑ, ΜΜΕ κλπ, έχουν προκηρύξει απεργία στις 8 Μάρτη, ανάμεσά τους και η ΑΔΕΔΥ που κύρυξε 3ωρη στάση εργασίας για εκείνη την ημέρα.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους! Διεκδικούμε και παλεύουμε μαζί με τις γυναίκες και τα συνδικάτα στην Ισπανία με την προοπτική να γίνει η 8 Μάρτη απεργιακή σε όλη την Ευρώπη. Μέσα στην προηγούμενη χρονιά οι γυναίκες έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Βραζιλίας τους προηγούμενους μήνες, για να διαδηλώσουν ενάντια στον ακροδεξιό σεξιστή υποψήφιο Μπολσονάρο. Εκατομμύρια διαδήλωσαν ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις του Τραμπ στις ΗΠΑ, πάλεψαν για το δικαίωμα στην έκτρωση στην Ιρλανδία και την Πολωνία, συμμετείχαν στους αγώνες ενάντια στην στοχοποίηση των μουσουλμάνων γυναικών, και πρωτοστάτησαν στους εργατικούς αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους: Από τις υπαλλήλους των McDonalds και τις αεροσυνοδούς της Ryanair μέχρι τα νοσοκομεία, το Βοήθεια στο Σπίτι, τις συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, τις καθαρίστριες των σχολείων στην Ελλάδα, τις αναπληρώτριες στην εκπαίδευση κλπ.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κώστας Σκρέκας: Μονόδρομος η άμεση μείωση των φόρων

 

Η άμεση μείωση των φόρων και η δημιουργία ενός φιλικού, ελκυστικού περιβάλλοντος αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική οικονομία, τόνισε την Πέμπτη ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αυτό που θέλει η Νέα Δημοκρατία είναι να αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία στην άσκηση τόσο της εξωτερικής όσο και της οικονομικής της πολιτικής, είπε ο κ. Σκρέκας, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη ρύθμιση των 120 δόσεων, τη μείωση της φορολογίας και την εφαρμογή μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών, καθώς απαιτείται η έγκριση της τρόικας.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η μείωση της φορολογίας θα στηριχθεί σε δύο άξονες:

α) Σε ένα σοβαρό, θαρραλέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και

β) στον άμεσο περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο.

«Εμείς έχουμε ήδη δει κωδικούς, όπου μπορούμε να περιορίσουμε το κόστος του Δημοσίου, χωρίς βέβαια να μιλάμε για μισθοδοσίες και για εργαζομένους. Το πρόβλημα δεν είναι οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα είναι ότι ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για ένα κράτος, το οποίο είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη και δεν παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες», είπε  ο κ. Σκρέκας.

Με βάση τα όσα παρουσίασε και στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων ύψους 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτή η εξοικονόμηση μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη μείωση της φορολογίας κατά 30%.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, είναι ένα σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απαξίωση με την πολιτική της τις δημόσιες επιχειρήσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ.

Μια ακόμα απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Σκρέκας, είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον, την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες έχουν προχωρήσει στις σχετικές δαπάνες.

Ο Έλληνας έχει ανάγκη από αξιοπρεπώς αμειβόμενες δουλειές και όχι επιδόματα φτώχειας, υπογράμμισε ακόμα ο κ. Σκρέκας, κληθείς να σχολιάσει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το πρόγραμμα επιδόματος ενοικίου και της επιδότησης στεγαστικού δανείου. Υπενθύμισε μάλιστα ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, μόνο τον Ιανουάριο τα χρέη των πολιτών προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 1,2 δις ευρώ.

Σε ό,τι αφορά δε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην τετραετή διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και μεταξύ άλλων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα προϊόντα της Μακεδονίας.«Ο κ. Τσίπρας μόνος του αποφάσισε να πάρει την ευθύνη να μονογράψει μια συμφωνία και να την περάσει μετά από τη Βουλή των Ελλήνων δίνοντας σε κάποιους πρόθυμους βουλευτές ανταλλάγματα, υπουργικές “καρέκλες”, κι έρχεται και ζητάει μετά από όλους τους Έλληνες να ασπαστούν και να υποστηρίξουν αυτό στο οποίο διαφωνούσε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά ο ίδιος θεωρούσε ότι ήταν σωστό. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα την επόμενη μέρα. Έχει γίνει μεγάλη ζημιά».

Σχετικά με τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου για έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Σκρέκας είπε ότι είναι μια τακτική που προβληματίζει και που θα δείξει αν η ελληνική κυβέρνηση είναι επαρκώς προετοιμασμένη ώστε να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε, τέλος, στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία και τις διαβουλεύσεις του με την τουρκική πολιτική ηγεσία. «Μήπως συζήτησε και την παράδοση και άλλων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και όχι μόνο της χώρας μας;» αναρωτήθηκε και προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να ενημερώσει για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Ερντογάν.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Γελοιότητες και αναχρονισμοί με την συνταγογράφηση στα βιβλιάρια

 

Αυτές τις μέρες διαβιβάζεται στα δημόσια νοσοκομεία μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ η οποία «διατάσσει» την χειρόγραφη συνταγογράφηση στα ασφαλιστικά βιβλιάρια πέραν και επιπρόσθετα της από χρόνια καθιερωμένης ηλεκτρονικής – ψηφιακής συνταγής, επαναφέρει τα καταργημένα «χάρτινα» συνταγολόγια του ΙΚΑ που υπήρχαν πριν την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και «απειλεί» με κυρώσεις γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Πέραν του προφανούς αναχρονισμού επαναφοράς της χειρόγραφης συνταγογράφησης ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική αρκετά χρόνια μετά την καθιέρωση της τελευταίας, το θέμα εντάσσεται στην σφαίρα της γελοιότητας αφού τις μέρες ακριβώς που εκδιδόταν η εγκύκλιος αυτή από τον ΕΟΠΥΥ, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι πανηγύριζαν επικοινωνιακά εξαγγέλλοντας πως δήθεν τα «χάρτινα» ασφαλιστικά βιβλιάρια καταργούνται τελείως ακόμα και ως αποδεικτικό πιστοποίησης ασφαλιστικής ικανότητας. Όμως με αυτήν την πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που διαβιβάζεται στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ μέσω των ΥΠΕ τώρα όχι μόνο δεν καταργούνται τα βιβλιάρια, αλλά επαναφέρεται η από χρόνια καταργημένη χειρόγραφη συνταγογράφηση μέσα σε αυτά. Δηλαδή από την μία η κυβέρνηση σερβίρει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί δήθεν «πλήρους μετάβασης στην ψηφιακή εποχή» και από την άλλη επαναφέρει χειρόγραφους αναχρονισμούς από χρόνια καταργημένους.

Οι υπουργοί Υγείας πρέπει άμεσα να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα και να το επιλύσουν εκτός αν και ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ έχει και αυτός ελέω τρόϊκας και μνημονίων αρμοδιότητες υπερυπουργού όπως είχε και ο προκάτοχός του.
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών Ν.Τρικάλων
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ