18.6 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πρώτος Ελληνικός Οικολογικός Πλοηγός Μετακίνησης από Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (φωτό)

LIFE Green Your Move ΤΡΙΚΑΛΑ

- Advertisement -

Στα πλαίσια  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου στην πόλη των Τρικάλων σε συνεργασία με τα αντίστοιχο ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ παρουσιάστηκε ο πλοηγός στο επιβατικό κοινό της πόλης.

Το LIFE Green Your Move (LIFEGYM) είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον άξονα για το περιβάλλον – LIFE14 ENV/GR/000611, το πράσινο ταμείο και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για μια συνεργασία συνολικά 6 εταίρων με επικεφαλής το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργιο Κ.Δ. Σαχαρίδη, και εταίρους από την Ελλάδα την AVMAP GIS A.E., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε, την Τσεχία την CHAPS spol. s.r.o. και την Σλοβακία την INPROP.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το LIFE Green Your Move χαρτογραφεί αρχικά όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (τρένο, προαστιακό, μετρό, τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρόλεϊ) στις 16 μεγαλύτερες Ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Φλώρινα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες, Θήβα, Τρίκαλα, Βόλος, Ξάνθη, Ρόδο), τα δρομολόγια, τις στάσεις τους, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία με αυτά. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας δίνοντας παράλληλα βάση και στην νησιωτική περιοχή.

Πρόγραμμα παρουσίασης του πλοηγού «Green Your Move», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

18/09 : Λάρισα

18/09 : Τρίκαλα

19/09 : Βόλος

19/09 : Κατερίνη

20/09 : Λαμία

20/09 : Χαλκίδα

21/09 : Σέρρες

21/09 : Φλώρινα

 

Για την ομάδα Green Your Move 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Δρ. Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης

Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ