8.5 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πλημμύρισαν σπίτια-κτηνοτροφικές μονάδες στα Τρίκαλα-τεράστια προβλήματα (βίντεο-50 φωτό)

Μια βδομάδα βροχές ήρθαν οι καταστροφές… στα Τρίκαλα!

- Advertisement -

Οι περισσότερες πεδινές περιοχές του Νομού “πνίγονται” από τα τοπικά νερά. Τα ποσοστά βροχής που έπεσαν την τελευταία βδομάδα και ιδίως τις δύο τελευταίες ημέρες, δεν έχουν πέσει όλη την χειμερινή περίοδο. Η κατάσταση πλέον δεν μπορεί να ελεγχθεί, αφού επρόκειτο για μια πραγματική θεομηνία και με τη θεομηνία κανείς δεν μπορεί να αναμετρηθεί…

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Φιλότιμες οι προσπάθειες βεβαίως της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των τοπικών δήμων, αλλά ο τεράστιος όγκος νερού δεν μπορεί να ελεγχθεί έτσι απλά με παρεμβάσεις μηχανημάτων κ.α. μέσων.

Το trikalaola.gr πραγματοποίησε χθες ολοήμερο επιτόπιο ρεπορτάζ και σας δίνει την πραγματική διάσταση των προβλημάτων, με σπάνιες εικόνες που έχουμε αποτυπώσει στα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Στο Βαλτινό Τρικάλων πλημμύρισαν σπίτια από τα τοπικά νερά, από τα κανάλια της περιοχής, που έχουν συνδυαστεί και με την πρωτοφανή μεγάλη άνοδο της στάθμης του Παλαιοπόταμου. Τα νερά κωλώνουν στην έξοδό τους προς το ποτάμι, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν μέσα στο μισό χωριό. Οικοσκευές, μηχανήματα και εξοπλισμός αγροτών και επαγγελματιών έχει καταστραφεί.

Στον οικισμό Ματσουκέϊκα τα νερά του ποταμού Ανάποδου έχουν κυκλώσει το χωριό. Το αγρόκτημα και κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής είναι μέσα στα νερά. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ελευθεροχώρι, όπου κόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων, προς Βαλτινό, λόγω του πλημμυρισμένου δρόμου.

Στο Δενδροχώρι αντιμετωπίζουν και εκεί τα ίδια προβλήματα. Στο Βαλομάνδρι σχηματίστηκε μια τεράστια λίμνη, αφού τα νερά μιας Φλέβας που έρχεται από το Διαλεχτό και Φωτάδα, δεν μπορούν να απορροφηθούν και έγινε παρέμβαση με σκαπτικό μηχάνημα για μερική διέξοδο των νερών.

Στον Πυργετό, όλα τα κανάλια έχουν κωλώσει και τα νερά δεν έχουν διέξοδο, αφού δύο μεγάλες φλέβες που πέφτουν στον Πηνειό, έχουν υπερχειλίσει και όλο το αγρόκτημα μαζί με κτηνοτροφικές μονάδες έχουν πλημμυρίσει (χαρακτηριστικές οι εικόνες με τις αγελάδες μέσα στα νερά!).

Τα χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες θα υποστούν μεγάλη καταστροφή, ιδίως μετά την εμφάνιση του ηλίου και την άνοδο της θερμοκρασίας, αφού θα “βράσουν” και θα σαπίσουν.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι Αστυνομικοί μέσα στη βροχή, προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία μετά τους πλημμυρισμένους δρόμους και τους ελέγχους των πλημμυρών.

Για να δείτε τα τελευταία ρεπορτάζ του trikalaola.gr για τις πλημμύρες, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ξεχωριστά ΕΔΩ. Στην κάμερα του trikalaola.gr μιλούν, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Αντώνης Σπανός, ο κάτοικος του Βαλτινού κ. Χρήστος Ιωάννου, ο κάτοικος και επαγγελματίας του ίδιου χωριού κ. Μπαντόλιας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δενδροχωρίου κ. Μπάμπης Παπαχρήστος.

ΟΙ ΦΩΤΟ:

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ