16.3 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πως βίωσα τη μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο» (Σκέψεις μαθήτριας 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων)

Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο για τους περισσοτέρουςμαθητέςακολουθείται από μια  περίοδοπροσαρμογής .Άλλοτε αυτή η προσαρμογή είναι επώδυνη και άλλοτεανώδυνη.Δεν παύει όμως να αποτελείσημαντικήπαράμετρο στην εκπαιδευτική  και προσωπικήπορεία κάθε μαθητή.

- Advertisement -

Για εμάςλοιπόν τους <<καινούριους>> το λύκειο είναι μια μεγάληαλλαγή και παράλληλα η  Α΄ λυκείουαποτελεί  μια καθοριστικήτάξηαφού θεμελιώνονται οι γνώσεις μας στα βασικάμαθήματα,θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενεςτάξεις.Το άγχος μας συνεπώς είναι μεγαλύτεροαφούτόσο τα ίδια τα μαθήματαέχουνπερισσότερηβαρύτητα και περισσότερεςαπατήσειςόσο και οι καθηγητέςπεριμένουν από εμάςπερισσότεραπράγματα έχοντας μεγάλεςπροσδοκίες και απαιτήσεις. Ομολογώ ότι αυτή η αλλαγήήτανπρωτόγνωρη για μένα,αφού τα πράγματα στο γυμνάσιοήτανδιαφορετικά. Νέος χώρος, νέοικαθηγητές,νέο πρόγραμμαδιδασκαλίας, νέο αξιοκρατικόσύστημα και σίγουραμεγαλύτερεςευθύνες από πλευράςμαθητών. Μπορεί η μετάβαση στο λύκειο να είναι μεν πρωτοφανήςεμπειρία για μένααλλάπροσπαθώ να προσαρμοστώ στα πλαίσια του νέου μου σχολείου και να αντιμετωπίσω κάθε νέαδυσκολία.

Διότι αυτός είναι και ο στόχος όλων μας,να προσπερνάμε τα εμπόδια και να γινόμαστεολοένα και καλύτεροι και με προσωπικόαγώνααλλά και με τη βοήθεια των νέων μας καθηγητών. Έτσι θα καταφέρουμε να ενταχθούμεομαλά στο σχολείο που μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον.

                   ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Α3 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ