19.7 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ γιορτάζει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

 

- Advertisement -

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Ο εορτασμός της συμπίπτει με την Εαρινή Ισημερία, την αρχή της άνοιξης. Κι όπως η άνοιξη φέρνει το φως και την ανανέωση-αναγέννηση της φύσης, έτσι και η ποίηση, όσο περισσότερο «μιλάει» για όλα τα μεγάλα ζητήματα της ζωής και του θανάτου, τόσο περισσότερο φωτίζει, τόσο περισσότερο βοηθάει στην πνευματική και ψυχική αναγέννηση του ανθρώπου. Χιλιάδες χρόνια τώρα, αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της, αφού «η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα» (Γ. Σεφέρης), αφού «η ποίηση είναι μια ανθρώπινη καρδιά φορτωμένη όλο τον κόσμο» (Ν. Βρεττάκος), αφού «κατά λάθος ο κόσμος είναι μια ποίηση» (Ο. Ελύτης).

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με την έκδοση του ποιήματος του Μ. Σαχτούρη «Ο στρατιώτης ποιητής», εικονογραφημένου από τον μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων Αποστόλη Αναγνώστου και τον αδερφό του Γεώργιο Αναγνώστου. Η εικονογράφηση του συγκεκριμένου ποιήματος έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Πολύτροπη λογοτεχνία», που υλοποιήθηκε στο σχολείο κατά το προηγούμενο διδακτικό έτος με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κυρίας Θεοδώρας Φαλαγκάρα. Ο μαθητής, με το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, κατάφερε να «ζωντανέψει» το ποίημα στα μάτια της σχολικής κοινότητας και να το κάνει να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά μαθητών και εκπαιδευτικών, για ένα θέμα πάντα, δυστυχώς, επίκαιρο: τον πόλεμο και τις συνέπειές του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων συγχαίρει δημόσια τους νεαρούς δημιουργούς, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει τη σημασία της υλοποίησης κάθε είδους εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη δύναμη των εναλλακτικών και μη τυπικών μεθόδων μάθησης και φυσικά τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες των μαθητών του σχολείου.

Το κόμικ έχει εκτυπωθεί σε πολλά αντίγραφα και θα μοιραστεί στα σχολεία της πόλης και σε διάφορες υπηρεσίες και όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει σε ηλεκτρονική μορφή πατώντας κλικ στον σύνδεσμο https://en.calameo.com/read/002651711dba808cc2799 .

Array

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ