24.5 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΛΟΧΙΩΝ ΤΑΞΕΩΣ 2016

 

- Advertisement -

Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου κ. Βασίλειου Τελλίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Ιουλίου 2016 η Τελετή Ορκωμοσίας των Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2016 «Αντιστράτηγου Διονυσίου Παπαδόπουλου», στην έδρα της Σχολής στα Τρίκαλα.

 

Ο κ. Αρχηγός απένειμε τα πτυχία στους 148 νέους Μόνιμους Υπαξιωματικούς εκ των οποίων 138 από την Ελλάδα (96 άντρες και 42 γυναίκες) και 10 (9 άντρες και 1 γυναίκα) από την Κύπρο.

 

Στην τελετή παρέστησαν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, και Στρατιωτικές αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και οι συγγενείς των Ορκισθέντων Μονίμων Λοχιών.

Σπουδαστές

 

Η παραλαβή της ιερής Σημαίας μας από τον Αρχηγό σας και Αρχηγό της Σχολής σηματοδοτεί την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων σας ως διοικούσα τάξη. Διοικήστε με το παράδειγμα , με σύνεση και αμεροληψία, με αυστηρότητα και αγάπη , με ψυχραιμία και ευπρέπεια , με σεβασμό και προσήλωση στις αξίες και στις παραδόσεις της Σχολής.

 

 

Νέοι Μόνιμοι Λοχίες

 

Πριν από λίγο, υπό την σκέπη της Γαλανόλευκης και του Αγίου Γεωργίου, με τις ευλογίες της Εκκλησίας και ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας, των τοπικών αρχών ,των καθηγητών ,των συγγενών και των φίλων σας δώσατε όρκο ιερό, τον όρκο του Έλληνα Στρατιώτη. Από σήμερα εντάσσεστε στη μεγάλη οικογένεια των Μονίμων Υπαξιωματικών , ως η  Τάξη του 2016, η Τάξη του Άντγου  Διονυσίου Παπαδόπουλου.

 

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχετε αποδεχτεί και αντιληφθεί πλήρως ότι όσοι δίδουν τον ιερό αυτόν όρκο διακατέχονται από ορισμένες αρχές και αξίες, έχουν όραμα γι’ αυτό που πρόκειται να επιτελέσουν, έχουν πλήρη αφοσίωση στο καθήκον, έχουν αρετή, ευπρέπεια , ακεραιότητα και Κώδικα Τιμής.

 

 

Από την πρώτη ημέρα της φοίτησής σας στη Σχολή και για δύο χρόνια, ακολουθήσατε ένα πρόγραμμα αυστηρά καθορισμένης και πειθαρχημένης ζωής, με υψηλού επιπέδου Στρατιωτική και Ακαδημαϊκή εκπαίδευση, διδαχθήκατε και προβληματιστήκατε από τις ευθύνες και τις απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής, αντιμετωπίσατε δυσκολίες  και εν τέλει αποδείξατε ,με την σημερινή αποφοίτησή σας, ότι ανήκετε στους εκλεκτούς και είστε άξιοι να ονομάζεστε Μόνιμοι Υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού Ξηράς.

 

 

Η στρατιωτική ζωή δεν είναι εύκολη. Είναι όμως έντιμη, αξιοπρεπής και γεμάτη συγκινήσεις . Αγαπήστε το Στρατό ,να έχετε πίστη στην αποστολή σας και να είστε βέβαιοι ότι έχετε οπλισθεί με τα κατάλληλα εφόδια για να πετύχετε.

 

 

Τα Στελέχη της Σχολής και οι καθηγητές σας, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας δώσουν τα απαραίτητα εφόδια. Η μόρφωσή σας όμως δεν ολοκληρώνεται με την αποφοίτησή σας από την Σχολή. Η γνώση και η παιδεία εξελίσσονται. Σας προτρέπω να αναπτύξετε από νωρίς τη θέλησή της αυτοεκπαίδευσης  με απώτερο στόχο το συνδυασμό πνεύματος και σώματος , τα οποία θα δημιουργήσουν τον άξιο μαχητή , τον ικανό ηγέτη και όλα μαζί τον ολοκληρωμένο άνθρωπο.

 

 

Μην ξεχνάτε ότι θα έχετε στα χέρια σας τον ανθό της Ελληνικής κοινωνίας , τον οποίο καλείστε να γαλουχήσετε, να εκπαιδεύσετε , να προετοιμάσετε και να οδηγήσετε στη νίκη και στη δόξα .Θα σας ακολουθήσουν, εφ’ όσον είστε το παράδειγμά τους.

 

 

Ξεδιπλώστε εμπρός τους τις στρατιωτικές αρετές και αξίες ,γίνεται το παράδειγμά τους, εκεί βρίσκεται η βάση για την εμπιστοσύνη και την υπακοή τους.

 

 

Να εκπαιδεύεστε συνεχώς και να εκπαιδεύετε σκληρά το προσωπικό σας, γιατί περισσότερος ιδρώτας στην ειρήνη ,σημαίνει λιγότερο αίμα στον πόλεμο.

 

 

Εργασθείτε με κέφι, βάλτε στη θέση του «εγώ» το «εμείς»,καλλιεργείστε το Στρατιωτικό Πνεύμα στους υφιστάμενους σας, και τότε θα δείτε τη μεγαλειώδη πολλαπλασιαστική ισχύ του.

 

 

 

Να έχετε στο νου σας ότι, το πόσο σπουδαίος είναι κάποιος δεν εξαρτάται από το πόσους διοικεί ,αλλά από τον τρόπο με τον οποίο τους διοικεί.

 

 

Να θυμάστε πάντα ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο του Στρατού είναι ο άνθρωπος. Γι’ αυτό να είστε μεγαλόψυχοι και να αγαπάτε τους  υφισταμένους σας, να κερδίζετε το μυαλό και την ψυχή τους και θα διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν πρόκειται να σας απογοητεύσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί  Νέοι Μόνιμοι Λοχίες

 

Σήμερα που οι αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ,η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και οι επιβουλές των γειτόνων μας επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας είναι υπαρκτές , η ανάγκη αξιόμαχου Στρατού και η παροχή αισθήματος ασφάλειας στον Ελληνικό λαό καθίσταται επιβεβλημένη.

 

Γνωρίζοντας την ιστορία μας και με βλέμμα προσηλωμένο στο μέλλον ,αν ο καθένας κάνει το καθήκον του, θα δείτε ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες ,όπως το έχουμε καταφέρει τόσες φορές στο παρελθόν.

 

Να θυμάστε ότι είμαστε απόγονοι ενδόξων προγόνων ,των οποίων οι πολεμικές αρετές ήταν τέτοιες που αν και αντιμετώπισαν υπέρτερους αριθμητικά αντιπάλους , το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε νικηφόρο. Μη διστάσετε ποτέ επειδή είμαστε λίγοι, άλλωστε οι εκλεκτοί  είναι πάντοτε λίγοι.

 

Εδώ , θα ήθελα να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους Ελληνοκύπριους νέους Μόνιμους Λοχίες. Η Εθνική Φρουρά σας περιμένει , με υπερηφάνεια και με πολλές απαιτήσεις, να σας εντάξει στο δυναμικό της. Επισημαίνω ότι δεν πρέπει καμία δύναμη να σας αναγκάσει να υποσταλεί η σημαία της θέλησης για την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών. Προχωρήστε έχοντας μέσα σας την πίστη ότι θα δείτε την εθνική σημαία να κυματίζει ελεύθερα στην Αμμόχωστο, στην Κυρήνεια ,στον Πενταδάκτυλο.

 

Στους γονείς και στους συγγενείς των ορκισθέντων, εκφράζω τις ευχαριστίες μας διότι μας παρέδωσαν τα παιδιά τους με τις αρχές της σωστής οικογένειας και με υπέροχη παιδεία, γεγονότα  που αποτέλεσαν τα θεμέλια, ώστε σήμερα να μπορούν να τους καμαρώνουν μαζί μας ως Μόνιμους Υπαξιωματικούς.

 

Νέοι Μόνιμοι Λοχίες

 

Η Σχολή σας εύχεται λαμπρή σταδιοδρομία και πραγμάτωση των προσδοκιών σας. Ο Στρατός σας υποδέχεται στις τάξεις του και απαιτεί από σας να τιμήσετε τον όρκο σας.

 

Με τη βεβαιότητα ότι διαθέτετε όλα τα προσόντα και την απαιτούμενη εκπαίδευση, πιστεύω ακράδαντα ότι συναισθανόμενοι την υψηλή αποστολή σας, θα ανταποκριθείτε πλήρως στις προσδοκίες της Πατρίδος και του Ελληνικού Λαού.

 

Με αυτές τις σκέψεις και με την ευχή να μας ευλογεί η Παναγία Θεοτόκος και ο Άγιος Γεώργιος ,σας καλώ να αναφωνήσετε:

 

Ζήτω το Έθνος

 

     Ζήτω ο Στρατός

 

     Ζήτω η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ