11.8 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Σκρέκας για το αγροτικό

Προβληματισμό για το που πάει τη χώρα ο κ. Τσίπρας εξέφρασε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή»

- Advertisement -

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι εξαιτίας της αντίδρασης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας απετράπει τελευταία στιγμή η αύξηση της φορολόγησης των αγροτών ,ενώ – αναφερόμενος στον πρωθυπουργό – τόνισε πως συμπεριφέρεται σαν να μην καταλαβαίνει της κρισιμότητα της κατάστασης, όπως ένας αλκοολικός δεν αναγνωρίζει το πρόβλημά του.
Ειδικότερα ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας προεκλογικά υποσχέθηκε τέλος στη λιτότητα, τέλος στα μέτρα, τέλος στα μνημόνια. Με αυτόν τον τρόπο υπέκλεψε την ψήφο, είπε ψέματα στον κόσμο και ανήλθε στην εξουσία. Έρχεται τώρα εφτά μήνες μετά, εφτά μήνες αδράνειας, και φέρνει ένα φρικιαστικό τρίτο μνημόνιο, το οποίο έχει μέτρα που εμείς είχαμε αποτρέψει. Κληθήκαμε να ψηφίσουμε αύξηση στο φόρο εστίασης, στην εισφορά αλληλεγγύης, αύξηση στον ΦΠΑ στα τρόφιμα, όταν ως κυβέρνηση η ΝΔ ψήφισε τη μείωσή τους. Έρχεται ο κ. Τσίπρας και λέει είναι μονόδρομος είναι εκβιαστικό το δίλημμα, θα χρεοκοπήσει η χώρα ψηφίστε το. Ο κ. Τσίπρας ζητά να ψηφίσουμε το μνημόνιο το οποίο εκείνος έφερε, δε συμμετείχαμε στη διαπραγμάτευση και να πάμε σε εκλογές το Σεπτέμβριο, που θα είναι καταστροφή για τη χώρα».
Συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταθέσει πριν την μεθαυριανή ψηφοφορία ποιό είναι το σχέδιο ομαλοποίησης της κατάστασης, ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη Τράπεζες»…. «Σε οποιαδήποτε άλλη ώριμη δυτική χώρα του κόσμου θα κάθονταν όλα τα κόμματα να συζητήσουν πως θα βγάλουνε τη χώρα από το πρόβλημα. Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που επί εφτά μήνες με τις επιλογές της κατέστρεψε την οικονομία της χώρας»
Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα είπε ότι «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε μείωση του κόστους παραγωγής στους αγρότες και έρχεται και αυξάνει το πετρέλαιο που θα αυξήσει το κόστος της αγροτικής παραγωγής και ευτυχώς πήρε το μήνυμα που στείλαμε τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και δεν φέρνει το φορολογικό των αγροτών. Αυτή τη στιγμή το μόνο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι πώς το Σεπτέμβρη θα καταφέρει να επανεπιβεβαιώσει τη θέση του στην κυβέρνηση της χώρας χωρίς να το ενδιαφέρει που θα πάει η χώρα.»
«Υπάρχει μία αγορά και μία οικονομία που βρίσκεται σε απόγνωση. Ο κ. Τσίπρας δεν κάνει τίποτε να την αλλάξει, κάνει πως δεν καταλαβαίνει .Άρα εδώ που βρισκόμαστε θα πρέπει να συνεννοηθούμε τουλάχιστον για το αυτονόητο και αυτό θα πρέπει να προκληθεί από τον πρωθυπουργό» Κατέληξε λέγοντας «Είναι σαν τον αλκοολικό που αν δεν συνειδητοποιήσει ότι είναι αλκοολικός ποτέ δεν θα μπορέσει να σταματήσει να πίνει . Ο κ. κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να σταματήσει να κοροϊδεύει. Αν δεν το κάνει δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τη χώρα μας».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ