16.5 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τουρκία: Πάνω από χίλιες συλλήψεις για ένα… like!

Η Τουρκική κυβέρνηση διώκει νομικά 259 ανθρώπους στο σύνολο μέσα σε μία μόνο εβδομάδα επειδή ακολούθησαν καμπάνια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλει το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης”.

- Advertisement -

Η καμπάνια αυτή, υποστηρίζουν, στηλίτευε την τουρκική προπαγάνδα που διαδραματιζόταν στα social media.

Συνολικά, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Τουρκίας εξέτασε συνολικά 783 λογαριασμούς σε ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας παραδέχτηκε, ακόμη, ότι συνέλαβε 845 άτομα που άφησαν σχόλια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επικρίνοντας την επίθεση στην συριακή πόλη, Αφρίν.

Στην ίδια δήλωση του Υπ.ΕΣ. της Τουρκίας, με ημερομηνία 26 Φεβρυαρίου, παραδέχεται ότι ετοιμάζει διώξεις εκατοντάδων ανθρώπων με αφορμή την παρουσία τους και τα σχόλιά τους στο διαδίκτυο, με το πρόσχημα ότι υποστηρίζουν με αυτα “τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι προσήχθησαν επειδή άσκησαν κριτική στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, σε αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορήθηκαν από την κυβέρνηση Ερντογάν για προδοσία.

με πληροφορίες από: Reuters, stockholmcf.org

dikaiologitika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ