22.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τούρτα παγωτό pralines and cream

Υλικά:
Για την βάση Για το παγωτό Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα Για το σιρόπι καραμέλας γάλακτος
30 μπισκότα πτι μπερ
120 γρ. βούτυρο λιωμένο 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. γάλα πλήρες 70 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα, ανάλατα
70 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 1 δόση καραμέλα γάλακτος (320 γρ. γάλα εβαπορέ (αραιωμένο με νερό) και
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή)
Εκτέλεση:

- Advertisement -

Ξεκινάτε με τη βάση. Στο μπλέντερ χτυπάτε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε καλά με το βούτυρο και τα στρώνετε σε τσέρκι 24 εκ. διαμέτρου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι καραμέλας γάλακτος ως εξής:

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά καραμελώνετε μία κουταλιά από την ζάχαρη. Πρέπει να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε το γάλα μονομιάς και την υπόλοιπη ζάχαρη, δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας πού και πού. Σε αυτό το σημείο που ρίχνετε το κρύο γάλα η καραμέλα θα σφίξει αλλά μην αγχώνεστε, θα ξαναζεσταθεί.

Μόλις πάρει βράση αφήνετε σε πιο χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 15-20 λεπτά.
Πάρτε λίγη ποσότητα σε ένα κουτάλι και αφήστε να κρυώσει λίγο. Αν η καραμέλα δένει κρυώνοντας τότε είναι έτοιμη. Ανάλογα με την χρήση της την αφήνετε ανάλογα. Αν την θέλετε για άλειμμα την αφήνετε πιο πολύ. Αν την χρησιμοποήσετε ως σάλτσα σε γλυκά, θέλει 15-20 λεπτά, όχι περισσότερο.

Συνεχίζετε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα:

Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζετε λίγο. Έπειτα ρίχνετε την ζάχαρη και αφήνετε να καραμελώσουν ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα και αφήνετε να κρυώσει. Σπάτε σε κομμάτια μικρά την καραμέλα.

Ετοιμάζετε το παγωτό:

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στρώνετε πάνω από την βάση και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει για 1-2 ώρες.

Βγάζετε από την κατάψυξη, ρίχνετε μέσα τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε ελαφρώς να πάνε παντού. Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Βγάζετε και προσθέτετε το σιρόπι καραμέλας από πάνω. Αν θέλουμε ξαναπαγώνετε ή σερβίρετε.

Tips: Αν θέλετε ρίχνετε το σιρόπι καραμέλας μέσα στο παγωτό πριν παγώσει αλλά αφού έχει σφίξει, δημιουργώντας νερά με ένα κουτάλι.

Συνταγή: geusis.blogspot

πηγη:http://www.papatrexas.com


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ