18.3 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΕΚΑΒ Θεσσαλίας επισκέφτηκε χθες τον τομέα Τρικάλων

Ενημέρωση για τα πεπραγμένα του Σωματείου ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, είχαμε χθες στον τομέα  Τρικάλων από μέλη του Δ.Σ.

- Advertisement -

Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Γούλας ανέλυσε τα προβλήματα που υπήρξαν και τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς Σωματείου για την επίλυσή τους.

Οι εργαζόμενοι του τομέα Τρικάλων έθιξαν και τα βασικά υπαρκτά προβλήματα, όπως η συντήρηση του λυόμενου κτηρίου του Νοσοκομείου που φιλοξενείται οι εργαζόμενοι και είναι σε κακή κατάσταση.

Η καθαριότητα του κτηρίου που εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει καθαρίστρια, εκτός από ελάχιστες φορές και οι εργαζόμενοι καθαρίζουν μερικές φορές από μόνοι τους το χώρο.

Επίσης η καθαριότητα των ασθενοφόρων που σημειωτέο τα περισσότερα είναι για απόσυρση λόγω παλαιότητας και εκεί υπάρχει θέμα υγιεινής, καθώς δεν διατίθενται τα σχετικά κονδύλια όπως παλιά για τον πλήρη καθαρισμό, ενώ ποτέ δεν υπάρχει ολική απολύμανση. Θέμα προέκυψε με κάποιες αποφάσεις της Διοίκησης σε Κ.Υ. της Θεσσαλίας, όπου όταν μένει μόνος του ένας εργαζόμενος ή και ακόμη αν υπάρχουν και οι δύο σαν πλήρωμα, να πηγαίνουν στα επείγοντα περιστατικά μαζί με τον εφημερεύοντα γιατρό του Κ.Υ. Πράγμα φυσικά λόγω  του κανονισμού δεν επιτρέπεται, ούτε από το ΕΚΑΒ, ούτε από τους γιατρούς, γιατί ο γιατρός δεν είναι και τραυματιοφορέας ή διασώστης.

Στη συνάντηση έτυχε να περάσει τυχαία και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μαζί με το νέο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ψύχο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το πρώτο δημοσίευμα.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν και άλλα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ