16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το αίμα της 46χρονης Βουλγάρας στο κλουβί των Ρότβαϊλερ… Ο ένας είχε δαγκώσει 12χρονο πριν ένα χρόνο

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από πατέρα και γιο -ιδιοκτήτες σκύλων- που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση του φρικτού θανάτου της 46χρονης Petruna Milchova Nikolova που εντοπίστηκε το μεσημέρι της 22ας Φεβρουαρίου νεκρή σε χωράφι της παραλιακής περιοχής Γεροσκήπου.

- Advertisement -

Ο 54χρονος παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ενώπιον του οποίου ο ανακριτής της υπόθεσης εξήγησε γιατί ζητείται από την Αστυνομία η ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Της Petruna το αίμα στο κλουβί…

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, τους δύο ιδιοκτήτες σκύλων ράτσας Ρότβαϊλερ «καίνε» και οι επιστημονικές εξετάσεις που κατέδειξαν ότι το αίμα που είχε εντοπιστεί στο κλουβί των σκύλων ταυτίστηκε με το γενετικό προφίλ της άτυχης Βουλγάρας.

Ανεπιτήρητοι οι σκύλοι τους… Δάγκωσε παιδί 12 ετών ο ένας

Στο μεταξύ οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι δύο σκύλοι, πριν από ένα χρόνο, είχαν εντοπιστεί ανεπιτήρητοι σε ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται πλησίον του μηχανουργείου του 54χρονου και ότι ένας από αυτούς δάγκωσε παιδί 12 ετών στο πόδι και του έγιναν 7 συρραφές.

Στο μεταξύ, πατέρας και γιος επιμένουν να αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Το δικαστήριο διέταξε την συνέχιση της κράτησης του 54χρονου για περίοδο 2 ημερών. Ο δικηγόρος του κατήγγειλε παράνομη συμπεριφορά από πλευράς αστυνομίας αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης του. Σχετικό παράπονο καταχωρήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ήταν διαβητικός και ότι δεν του έδωσαν τα χάπια του.

Από το όλο πάζλ, όπως η αστυνομία το παρουσιάζει,  απουσιάζουν ακόμη βασικά κομμάτια όπως ένα τέταρτο κυνηγητικό όπλο που είναι εγγεγραμμένο στον 54χρονο και δεν έχει ακόμη εντοπιστεί αλλά και τα σκυλιά που πιθανόν έχουν επιτεθεί στην 46χρονη και δεν έχουν εντοπιστεί. Η αστυνομία εξασφάλισε πληροφορία ότι στα κλουβιά υπήρχαν άλλα δυο Ροτβαιλερ τα οποία εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση που δέχθηκε η Petruna Milchova Nikolova  και εικάζεται ότι θανατώθηκαν και θάφτηκαν σε άγνωστο μέρος. Ο εξεταστής της υπόθεσης , υπαστυνόμος του ΤΑΕ Σάββας Σάββα ανέφερε ότι υπολείπεται ακόμη αρκετό ανακριτικό έργο για την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Όπως απεκάλυψε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης στην Κύπρο αναμένεται τις επόμενες μέρες η καθηγήτρια ιατροδικαστικής  Χαρά Σπηλιωτοπουλου προκειμένου να διενεργήσει και πέμπτη ιατροδικαστική εξέταση στην σωρό της άτυχης 46χρονης, που φρουρείται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Πάφου,  λόγο της σύγχυσης που δημιούργησαν οι πρώτες ιατροδικαστικές αναφορές.

Η Χαρά Σπηλιωτοπουλου έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τις Κυπριακές αρχές σε πολύ δύσκολα περιστατικά. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό η κα. Σπηλιωτοπουλου αναμένεται στην Κύπρο στα μέσα του μήνα και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου.

Για την ίδια τραγική υπόθεση τελεί υπό κράτηση και ο 27χρονος γιος του 54χρονου.

cyprustimes.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ