15.7 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Το πανό που ανοίχτηκε στην Παρέλαση των Τρικάλων-τι λέει η ΛΑ.Ε. (νέο βίντεο από 2 άλλες κάμερες του trikalaola.gr)

Εκτός από το αρχικό βίντεο που κατέγραψε το trikalaola.gr και έγινε θέμα σε όλα τα μεγάλα κανάλια της Ελλάδος, το trikalaola.gr είχε και άλλες δύο στημένες κάμερες και καταγράφηκε το βίντεο που θα δείτε καρέ-καρέ, πρώτα από την δεξιά και μετά από την αριστερή κάμερα.

- Advertisement -

Στην ακτιβιστική κίνηση που έγινε από τα μέλη του ΑΚΕΠ Τρικάλων ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, τα οποία είναι και μέλη της ΛΑ.Ε., να ξεδιπλώσουν το πανό και να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, έγινε με την πρωτοβουλία των μελών και όχι με απόφαση της τοπικής ΛΑ.Ε.

Δείτε το βίντεο που καταγράφηκε από τις δύο άλλες κάμερες του trikalaola.gr

Ακολουθούν τα δύο δελτία τύπου από την τοπική ΛΑ.Ε. και από τα κεντρικά της ΛΑ.Ε. σχετικά με το επεισόδιο.

Το δελτίο τύπου εξέδωσε η τοπική ΛΑ.Ε.

 

Η απόφαση των μελών του ΑΚΕΠ να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα, αποτέλεσε αποκλειστική τους πρωτοβουλία και συνεπώς τόσο η ενέργεια,  όσο και  το περιεχόμενο του πανώ δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίσθηκαν ποτέ από τη συντονιστική γραμματεία της ΛΑΕ Τρικάλων.

Η Λαϊκή Ενότητα με ξεκάθαρους πολιτικούς όρους και χωρίς καμία αναφορά σε «προδοσίες» και «εθνικούς μειοδότες» στέκεται απέναντι στη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, που προωθήθηκε για να διευκολύνει την είσοδο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας  στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Αυτή η συμφωνία δεν συμβάλλει στην ειρήνη, στη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, γιατί η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που αυτή εξυπηρετεί, είναι παράγοντας αστάθειας και ανασφάλειας για την Ελλάδα και για όλους τους γειτονικούς λαούς και χώρες. Η δικιά μας αντίθεση στη συμφωνία καμία σχέση δεν έχει ούτε με την προσχηματική αντίθεση των καθεστωτικών μνημονιακών δυνάμεων (είναι δεδομένο ότι η ελληνική αστική τάξη έχει αποδεχθεί πλήρως τη συμφωνία αυτή και αποσκοπεί σε νέα κερδοφόρα έξοδο στα Βαλκάνια υπό τα φτερά των ΗΠΑ), ούτε με την αντίθεση των ακροδεξιών δυνάμεων που κινούνται σε εθνικιστική κατεύθυνση.

Υποστηρίζουμε την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα βαλκανικά κράτη και την επίλυση των όποιων εκκρεμών προβλημάτων στη βάση του σεβασμού των συνόρων, της καλής γειτονίας, της ισοτιμίας και της αντίθεσης με τους εθνικισμούς και τους αλυτρωτισμούς.

Τρίκαλα 25 Μαρτίου 2018

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

…………………………………………………………………………………………………….

Το δελτίο τύπου από τα κεντρικά της ΛΑ.Ε.

 

Όργιο επιθέσεων των ΜΑΤ και διώξεων στις παρελάσεις κατά στελεχών της ΛΑΕ

Όργιο επιθέσεων των ΜΑΤ και διώξεων στις παρελάσεις κατά στελεχών της ΛΑ.Ε
Επίθεση των ΜΑΤ και προσαγωγές σε μέλη της ΛΑ.Ε και του ΑΚΕΠ στα Τρίκαλα

Σε πογκρόμ επιθέσεων των ΜΑΤ, προσαγωγών και συλλήψεων αντιφασιστών και στελεχών της ΛΑ.Ε έχουν εξελιχθεί οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις για της επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Μετά την Καλλιθέα, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αντιφασίστες και μέλη της ΛΑ.Ε, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, καλύπτοντας την φασιστική Χρυσή Αυγή, έχουμε νέες αστυνομικές επιθέσεις και προσαγωγές στα Τρίκαλα ενάντια σε μέλη της ΛΑ.Ε και του ΑΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στα Τρίκαλα σε μέλη της ΛΑ.Ε που ανάρτησαν στην παρέλαση πανό ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, τους αφαίρεσαν βίαια το πανό και προσήγαγαν τέσσερα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΠ στην Ασφάλεια, τους Βαγγέλη Πέττα, Βασίλη Τσιρώνη, Νίκο Νούλα και Αχιλλέα Παλμούτση.

Η Λαίκή Ενότητα καταγγέλλει τις απαράδεκτες και αυθαίρετες επιθέσεις και προσαγωγές μελών της στην παρέλαση των Τρικάλων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει καταλύσει κάθε ίχνος ελευθερίας λόγου και έκφρασης, που είναι αντίθετες με την πολιτική της και έχει επιβάλει μέσα από τη δικτατορία των ΜΑΤ ένα νέο μνημονιακό μονόδρομο υποτέλειας και νεοαποικιοκρατίας στη χώρα.

Η Λαίκή Ενότητα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και καλεί σε ένα μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,

25/3/2019

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ