19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το ποτό της χρονιάς: Τζιν με… οτιδήποτε

Ετοιμαστείτε για… πολλά τζιν τη φετινή χρονιά! Η τάση είναι ξεκάθαρη και τόσο τα μπαρ, οι διάσημοι mixologists αλλά και οι ερασιτέχνες στο σπίτι πειραματίζονται με παραδοσιακά ή ανατρεπτικά ποτά με βάση το τζιν!

- Advertisement -

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ο Larry Piaskowy, επικεφαλής μπάρμαν στο Aatxe, ένα από τα πιο διάσημα μπαρ του Σαν Φρανσίσκο, επιβλέπει πλέον μία λίστα που περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 86 είδη τζιν, ενώ όπως δήλωσε κάθε μήνα προστίθενται ολοένα και περισσότερα! Τόσο εκείνος όσο και οι συνάδελφοί του στον κόσμο πιστεύουν στην… ευελιξία του τζιν, μία ιδιότητα που το βάζει πάνω από άλλα οινοπνευματώδη.

Το τζιν είναι  μοναδικό, επειδή σχεδόν οποιοδήποτε βότανο ή φρούτο μπορεί να προστεθεί για να ενισχύσει τη γεύση του. Εκτός από τον κέδρο, οι παραγωγοί τζιν μπορούν να προσθέσουν πάντοτε κάτι νέο, όπως για παράδειγμα, το δενδρολίβανο, το έλατο, το φασκόμηλο ή ακόμη και τριαντάφυλλο. Εκτός από τις γεύσεις του τζιν που διαφοροποιούν τη γεύση του, οι bartenders μπορούν να είναι εξίσου δημιουργικοί, ανάλογα με τον τρόπο που αναμειγνύουν το τζιν στα κοκτέιλ.
Μερικές από τις νέες προτάσεις που κατακτούν τον κόσμο είναι μία νέα ιδέα που φέρνει μία ανατροπή στο κλασικό τζιν-τόνικ με την προσθήκη κανέλας ή γκρέιπφρουτ. Ή πάλι, πιπέρι τσίλι, αγγούρι ή εσάνς τριαντάφυλλο.

Ένα ακόμη ατού του τζιν είναι ότι πρόκειται για ένα απόσταγμα που δεν απαιτεί παλαίωση. Όπως λέει ο Piaskowy: «αυτό μπορεί να ευνοήσει τους μικρούς ποτοποιούς, και να αυξήσουν την παραγωγή ή τις διαθέσιμες γεύσεις και μάλιστα πολύ πιο σύντομα σε σχέση με άλλα οινοπνευματώδη ποτά, όπως το ουίσκι που απαιτούν εκτεταμένη παλαίωση».

womanidol.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ