21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Το πρόγραμμα του 36ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας για αύριο Πέμπτη

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 8:15 το βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ του “KIERION HOTEL ” το 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, με μία εντυπωσιακή βραδιά και τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

- Advertisement -

Η δεύτερη ημέρα του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας επιφυλάσσει σημαντικές παρουσίες, όπως είναι η Χορωδία Μικτών Φωνών Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου-Ματθαίου Κέρκυρας και η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία ‘’Ορφέας’’ Αλεξανδρούπολης, εκτός από την έντονη παρουσία της Καρδίτσας.

Το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας άνοιξε χθες εντυπωσιακά, τιμής ένεκεν, με τη Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης και με την καθοριστική παρουσία του κορυφαίου Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος με τις αισθητικές και παιδαγωγικές παρεμβάσεις του εντυπωσιάζει.

Οι αρχές του τόπου τίμησαν την  επίσημη έναρξη και απηύθυναν χαιρετισμούς, καλωσορίζοντας τις χορωδίες του τόπου μας και επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της χορωδιακής μουσικής για την πόλη και το νομό Καρδίτσας. Για  τριάντα έξι χρόνια (36) χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός Θεσμός του Νομού για 36 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ  και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο νομό Καρδίτσας.

Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός-πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Επιπλέον διαθέτει ένα κανονισμό μοναδικό ίσως σε παγκόσμια κλίμακα.

Για  πρώτη φορά  παγκοσμίως η βυζαντινή και η αρχαία ελληνική μουσική συμμετέχουν ισότιμα με το γρηγοριανό μέλος και την Αναγεννησιακή πολυφωνία.

Μια άλλη δυνατότητα των χορωδιών είναι να εκτελούν έργα του 15ου και 16ου αιώνα που δίνει στις χορωδίες τη δυνατότητα να μελετήσουν και να εμβαθύνουν στα αριστουργήματα της κλασικής πολυφωνίας. Εκτός από την εκτέλεση έργων ρομαντικών συνθετών, μπορούν να εκτελούν έργα σύγχρονων συνθετών καθώς και παραδοσιακή μουσική κάθε χώρας.

Οι καλύτερες χορωδίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα προταθούν να λάβουν μέρος στο μεγάλο μουσικό Campus – CORSI ESTIVI MUSICALI που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως η κοσμήτωρας της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Νις  Suzana Kostic, ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης,  ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τ. καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τ. Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, , ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, , η Silvia Skenderi καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου και άλλοι.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης  Μικτής-Νεανικής- Γυναικείας-Παιδικής Χορωδίας από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στο οποίο θα διδάξει ο Νίκος Ευθυμιάδης( Master of Arts στην διεύθυνση).

Ειδικότερα, το πρόγραμμα σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 περιλαμβάνει την εμφάνιση των παρακάτω χορωδιών.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 • HOTEL KIERION ΩΡΑ 8:15 μ.μ.

  1. Χορωδία ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’’, υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα.
  2. Χορωδία Μικτών Φωνών Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση του Περικλή Παπαδόπουλου.
  3. Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Μαυρομάτη.
  4. Χορωδία Μπαντίνας Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση του ‘Αγγελου Παλαπέλα.
  5. Χορωδία Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας ,υπό τη διεύθυνση της Γιούλη Αγιώτη.
  6. Χορωδία Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της  Περιφερειακής  Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Επιμελητηρίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:ΕΡΤ

ΧΟΡΗΓΟΙ: Damavand A.E- ΘΕΟΝΗ- MOYZAKI PALACE HOTEL-

E-SCHOOL- ΙΚΤΕΟ Καρδίτσας-COMPULAND-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ‘’LA FIAMMA’’- HOTEL KIERION-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ‘’AΘΗΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ’’-HOTEL ΑΥΡΑ- HOTEL ASTRON- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ-ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ACS- Ψeatπολις Fine Meats-ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ-ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ»-Τουριστικό Γραφείο ΤΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ TOURS

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ