17.5 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Το χοιρινό σουβλάκι της μαμάς

Υλικά:

- Advertisement -

Ένα κομμάτι χοιρινό μπούτι περίπου 1,5 κιλό
Μισό φλιτζάνι λάδι
Ένα ποτηράκι κρασί
Μια μεγάλη ντομάτα
Μια πράσινη πιπεριά
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη

Για το σερβίρισμα:

Πίτες για σουβλάκια
Ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό ψιλ/να, γιαούρτι

Εκτέλεση:

Κόψτε το χοιρινό σε μπουκιές. Ζεστάνετε το λάδι και ρίξτε το χοιρινό μαζί με τα μπαχαρικά, τη σκόνη σκόρδου και αλάτι. Σοτάρετε καλά το κρέας και μόλις πιει τα υγρά του και μείνει με το λάδι, σβήστε το με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίξτε μέσα τα λαχανικά κομμένα σε φέτες όπως στην χωριάτικη σαλάτα. Χαμηλώστε το μάτι αρκετά και αφήστε το φαγητό σκεπασμένο να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τα λαχανικά θα λιώσουν σχεδόν τελείως και θα φτιάξουν μια νοστιμότατη σαλτσούλα χωρίς καθόλου υγρά.

Ψήστε τις πίτες. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε μια ντοματούλα, ένα κρεμμυδάκι και μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα. Απλώστε σε κάθε πίτα μια κουταλιά γιαούρτι, μερικά κομματάκια κρέας και πασπαλίστε με το μείγμα των ψιλοκομμένων λαχανικών.

πηγη:http://www.mama365.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ