14.6 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Τρίκαλα: Καλικάντζαροι με κουδούνες και παραδοσιακές τσιγαρίδες γύρω από τον 4μετρο Καλικάντζαρο! (βίντεο-46 φωτό)

Τηρήθηκε το πολύ έθιμο με τους Καλικάτζαρους στο Γοργογύρι Τρικάλων και με φόντο την οροσειρά του Κόζιακα με το φρέσκο χιόνι, χθες το μεσημέρι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς Τρίτη 1-1-2019 και κατέγραψε αποκλειστικά το trikalaola.gr την εκδήλωση με βίντεο και φωτογραφίες.

- Advertisement -

Από νωρίς οι Καλικάντζαροι (ή Καρκατζάλια), γύριζαν από σπίτι σε σπίτι και στα μαγαζιά του χωριού, χτυπώντας τις μεγάλες κουδούνες και εύχονταν στους νοικοκυραίους χρόνια πολλά καλή χρονιά, αλλά και δέχονταν και τα πειράγματά τους, αφού σύμφωνα με την μυθολογία οι Καλικάντζαροι είναι τα δαιμόνια της γης και μετά τα Φώτα εξαφανίζονται.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου τους περίμενε ο κόσμος και άρχισε η εκδήλωση με το μοίρασμα παραδοσιακών τσιγαρίδων, λουκάνικα, κρασί και άλλα εδέσματα.

Στην πλατεία επίσης στήθηκε και ο Βασιλιάς Καλικάντζαρος, ξυλόγλυπτο 4 μέτρων! Τον Καλικάντζαρο φιλοτέχνησε ο κάτοικος του χωριού Άγγελος Πατσιαντζής που μίλησε στην κάμερα του trikalaola.gr για έργο του.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του trikalaola.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ