22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τρίκαλα: Ο Αυγενάκης ζήτησε εκλογές, ο Σούρλας δημοψήφισμα στο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων (βίντεο)

Στο σημερινό (Κυριακή 24-6-2018) 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων που πραγματοποιήθηκε στα Περτουλιώτικα λιβάδια του δήμου Πύλης Τρικάλων, βρέθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων και ο π. Υπουργός Γιώργος Σούρλας.

- Advertisement -

Στην εκδήλωση η Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο Μακεδονικό και την υπογραφή της συμφωνίας, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον. Στην πλαγιά πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης, για πρώτη φορά απλώθηκε μια τεράστια Ελληνική Σημαία, ενώ συμμετείχε τμήμα αναβίωσης Μακεδονικού Αγώνα με πλήρεις στολές Μακεδονομάχων της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας. Παρουσιάστηκε και δρώμενο με θέμα: «Ο καπετάν Κώστας Γαρέφης στα καλύβια του Καραφυλιά και ο θάνατος του».

Σημειωτέο πως για πρώτη φορά δεν υπήρξε συμμετοχή Συλλόγων Σαρακατσαναίων με τα χορευτικά τους από Βουλγαρία και Σκόπια!

Την διενέργεια δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό, ζήτησε δια μικροφώνου ο κ. Σούρλας λέγοντας: “…ο Γαρέφης τίμησε το όπλο του και έμεινε στη Μακεδονία, είναι σήμερα θαμμένος στην περιοχή των Σκοπίων και μας περιμένει να πάμε να κάνουμε το ζωντανό μνημόσυνο, αλλά στη Μακεδονία μας όμως… …δεν αποδεχόμαστε τον διαχωρισμό εμείς οι Μακεδόνες και εσείς οι Έλληνες… …και είδαμε από την άλλη πλευρά να υπάρχει μια σιωπή και δε δεχόμαστε για μια οποιαδήποτε γραβάτα να είναι Μακεδονίας μας. Την απόφαση πρέπει να την πάρει ο Ελληνικός λαός κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδος και αρχηγοί των κομμάτων κι αυτό πρέπει να γίνει με ένα δημοψήφισμα”.

Απευθυνόμενος προς το κοινό ο κ. Σούρλας ανέφερε: “Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που υποστηρίζει αυτή τη συμφωνία; Αν υπάρχει ας σηκωθεί…”.

Αλλά δε σηκώθηκε κανένας, αφού στο Αντάμωμα δεν υπήρχε κανένας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε στέλεχος είτε υποστηριχτής, μετά και την προσωπική ανάρτηση στο facebook του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργου Μουτσιάνα ως ανεπιθύμητοι…

“ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΙ.
Δεν θα υποστείλουμε τον Φλάμπουρα. Ο Αγώνας για την Μακεδονία μας ,συνεχίζεται. Η προδοσία δεν θα περάσει.
Επόμενο ραντεβού στα Περτουλιώτικα λιβάδια.
Η πατρίδα πάνω από όλα. Σε θέματα πατρίδας και μείζονα εθνικά θέματα η Σαρακατσάνικη παράδοση δεν ξέρει από μειοδοσίες και εθνικές υποχωρήσεις, είναι λαγαρή, σαν την ελληνική σημαία μας! Είναι λευκή σαν όνειρο, γαλάζια ωραία!”. Ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στις κάμερες, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είμαστε βέβαιοι πως οι συνέπειες αυτής της καθάπτεις συμφωνίας αρχίζουν να γίνονται ορατές όσο περνά ο καιρός. Η κοινωνία ανησυχεί, οι πολίτες ανησυχούν. Ενώνουμε την αγωνία μας με τους πολίτες και στέλνουμε ένα μήνυμα ως νέα δημοκρατία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει διχασμός, η Ελλάδα πρέπει να μείνει ενωμένη. Πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά, δυνατά τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού και να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατόν σε Εθνικές εκλογές, έτσι ώστε να δώσουμε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να επιλέξει ποια πρέπει να είναι η πολιτική κατάσταση την επόμενη μέρα. Να αλλάξει πολιτική σελίδα και να έρθει στο τιμόνι της χώρας μια κυβέρνηση που θα είναι πραγματικά, κυβέρνηση εμπιστοσύνης της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών…”

Στο τέλος ευχήθηκε και Χρόνια Πολλά…

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr Θα ακολουθήσουν τα βίντεο της εκδήλωσης σταδιακά και πολλές φωτογραφίες.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ