26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τρεις νεκροί στη Μελβούρνη

Πανικός επικράτησε στη Μελβούρνη, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου παρέσυρε στο διάβα του πεζούς στο κέντρο της πόλης. Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης είναι ελληνικής καταγωγής.

- Advertisement -

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, στη Μελβούρνη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, οπότε η κίνηση είναι αυξημένη.Η επίθεση σημειώθηκε στις 14.00 (τοπική ώρα) σε περιοχή με εμπορικά κέντρα, όταν ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20.

Νεκροί είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα 10χρονο παιδί. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα 3χρονο αγόρι, ένα 2χρονο παιδί που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένα 9χρονο παιδί.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ο οδηγός του αυτοκινήτου το οποίο έκανε παράξενους ελιγμούς κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος -την ώρα που η κίνηση είναι αυξημένη- ανέπτυξε ταχύτητα και σκόρπισε τον θάνατο στο κέντρο της πολυσύχναστης πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κέντρο της Μελβούρνης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό (Bourke Street).

Όπως μεταδίδουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός είναι ένας 26χρονος με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις Αρχές.

Σε συνέντευξη Τύπου η αστυνομία δήλωσε ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε σταθμό του μετρό στα νότια προάστια της Μελβούρνης.

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο της Μελβούρνης είναι ο 26χρονος, ελληνικής καταγωγής, Δημήτρης Γαργασούλης:

Πηγή: zougla.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ