21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τρομάζουν οι κατολισθήσεις στην Πιαλεία Τρικάλων-εκκενώνονται και άλλα σπίτια (βίντεο-32 φωτό)

Τρόμος αρχίζει να κυριεύει όλους τους κατοίκους της Πιαλείας του δήμου Πύλης Τρικάλων, μετά και την ραγδαία εξέλιξη του φαινομένου των κατολισθήσεων.

- Advertisement -

Από χθες το βράδυ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το 1ο ρεπορτάζ), μέχρι και σήμερα το μεσημέρι που πραγματοποιήσαμε το νέο ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες, έχουν δημιουργηθεί νέα μεγάλα ρήγματα στον οικισμό της Αλπίνας που είναι πάνω στο τέλος του χωριού.

Ο δρόμος προς την τοποθεσία Λάβρος έχει κοπεί από τις κατολισθήσεις και τα ρήγματα σε πολλά σημεία. Το έργο της καταστροφής των σπιτιών από τις κατολισθήσεις που άρχισε χθες, σήμερα έγινε πιο έντονο και δημιουργούνται στους τοίχους νέα ρήγματα. Λυπηρή η εικόνα των κατοίκων αυτών των σπιτιών που καταρρέουν, να μαζεύουν τα υπάρχοντά τους όπως-όπως να προλάβουν να σώσουν ότι μπορούν από την περιουσία τους.

Το ξεσπίτωμα από τη μια στιγμή στην άλλη είναι πολύ οδυνηρό γι’ αυτούς που μένουν εκεί από πάππου προς πάππου.

Σήμερα εκκενώθηκαν και άλλα δύο σπίτια στον ίδιο οικισμό, καθώς οι δημιουργήθηκαν ρήγματα κοντά σ’ αυτά. Στο ρέμα που περνά κάτω αριβώς από τα αναφερόμενα σπίτια, έχουν πέσει μεγάλα πλατάνια, με τεράστιο ριζικό σύστημα. Ο κρότος από το πέσιμο και το σπάσιμο που έγινε μέσα στη νύχτα, τρόμαξε τους κατοίκους (δείτε στο βίντεο). Ακόμη, αποκολλήθηκαν μεγάλοι βράχοι κοντά στο σημείο που υπάρχει η εξέλιξη του φαινομένου. Η ανησυχία των κατοίκων είναι πλέον είναι, η κατολίσθηση που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της, να μην περάσει το μεγάλο ρέμα.

Σε πολλά σημεία που κόβεται το έδαφος, εμφανίζονται πηγές νερού. Σημειωτέο είναι πως η οροσειρά του Κόζιακα που εκτίνεται ακριβώς από πάνω σε μεγάλο ύψος, όπως θα δείτε και στα πλάνα, είναι γεμάτη χιόνι και όλα αυτά τα νερά που θα απορρέουν από το λιώσιμο του χιονιού, θα εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ο οποίος έχει αλλάξει και θα έχουμε επιδείνωση της κατάστασης.

Μετά από τη σημερινή επίσκεψη των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών, την Πέμπτη θα έρθει κλιμάκιο του υπουργείου για γενική εκτίμηση της κατάστασης.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μιλά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που κατέρρευσε και περιγράφει την εξέλιξη του τρομακτικού φαινόμενου. Επίσης, μιλά ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος Λεμονάς, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Αντώνης Σπανός και άλλοι κάτοικοι του χωριού.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες που προκαλούν δέος αλλά και τρόμο.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΙ 32 ΦΩΤΟ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ