14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τσιπούρα στο τηγάνι

2 τσιπούρες (του κιλού)
1-2 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές (ψιλοκομμένες)
½ κούπας χυμό λάιμ
¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα)
¼ κούπας φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
½ κούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ξύσμα απο μοσχολέμονο
2 κομμάτια λεμονόχορτο αποξηραμένο
για τη σάλτσα sweet chilli lime:
¼ κούπας sweet chili sauce
1 κουτ. σούπας fish sauce
2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. γλ. τζίντζερ (περασμένο στον τρίφτη)
1 σκελίδα σκόρδου λιωμμένη ή τριμμένη
Υλικά
πιπεριά –
βασιλικός –
κόλιανδρος –
κρεμμύδι –
λεμονόχορτο –
σάλτσα τσίλι –
ηλιέλαιο –
τζίντζερ –
σκόρδο –
λάιμ –
σάλτσα ψαριού –
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σος ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί. Με τη μισή περιχύνουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να αρωματισθούν.

- Advertisement -

Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις τσιπούρες καλυμμένες με νερό μέχρι τη μέση. Ανακατεύουμε πιπεριές, κόλιανδρο, βασιλικό, κρεμμύδι, μοσχολέμονο (lime) και τα ρίχνουμε πάνω στα ψάρια, φροντίζοντας όλα αυτά τα μυρωδικούλια να μείνουν πάνω τους. Τοποθετούμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 10-12 λεπτά.
Σερβίρουμε προσεκτικά με μια μεγάλη σπάτουλα (και η τρυπητή κουτάλα μας κάνει), ώστε τα ψάρια να μείνουν ακέραια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σος.
Καλή όρεξη!

πηγη:http://www.toarkoudi.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ