33.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Υπάρχει σχέση του Πάρκινσον με τον ιό της ηπατίτιδας;

Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως οι ιοί της ηπατίτιδας Β και C έχουν σχέση και με την πιθανότητα να εκδηλωθεί η νόσος Πάρκινσον στα άτομα που είναι φορείς. Η έρευνα φέρει την υπογραφή ερευνητικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία δημοσίευσε τα στοιχεία στο περιοδικό Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

- Advertisement -

Το συμπέρασμα αυτό προήλθε από την ανάλυση στοιχείων που αφορούν 22.000 άτομα με ηπατίτιδα Β, 48.000 με ηπατίτιδα C, 6.000 με αυτοάνοση ηπατίτιδα, 4.000 με χρόνια ενεργή ηπατίτιδα και 20.000 με ιό HIV. Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε πως οι άνθρωποι με ηπατίτιδα Β είναι 76% πιθανότερο να εμφανίσουν Πάρκινσον, όσοι πάσχουν από ηπατίτιδα C, ο κίνδυνος φθάνει το 51% ενώ οι άνθρωποι με αυτοάνοση ηπατίτιδα, χρόνια ενεργή ηπατίτιδα και HIV δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο για να νοσήσουν από Πάρκινσον.

Οι διάφοροι τύποι της ηπατίτιδας

Δεν είναι σπάνιο να νοσεί κάποιος από ηπατίτιδα και να μην το γνωρίζει καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι δυσδιάκριτα. Η ηπατίτιδα Β εξαπλώνεται μέσω επαφής με μολυσμένο αίμα ή με σωματικά υγρά (π.χ. κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής) και είναι συχνής σε τοξικομανείς ή άτομα που δεν χρησιμοποιούν προφύλαξη στο σεξ. Η ηπατίτιδα C μεταδίδεται με παρεμφερείς τρόπους μέσω του αίματος μολυσμένου ανθρώπου, αλλά επίσης μπορεί να περάσει και από τη μητέρα στο μωρό κατά τη διάρκεια της γέννας

«Η ανάπτυξη της νόσου Πάρκινσον είναι μια πολύπλοκη υπόθεση τόνισε η Δρ.Πάκπουρ καθώς πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν τόσο τους γενετικούς , όσο και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Είναι πιθανό ότι ο ιός της ηπατίτιδας να πυροδοτεί το Πάρκινσον ή ακόμη μπορεί οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι σε μολύνσεις ηπατίτιδας, να είναι επίσης πιο ευάλωτοι στη νόσο Πάρκινσον».

Όλα τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν περαιτέρω προκειμένου να διευρυνθεί εις βάθος η ενδεχόμενη σχέση του Πάρκινσον με τον ιό της ηπατίτιδας.

http://www.therapies.gr/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/280-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CF%83%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ