24 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Υποδέχθηκαν την Παναγία Ελεούσα στην Φιλύρα Τρικάλων (βίντεο-70 φωτό μέρος 1ο)

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας, υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα (Τρίτη 5-6-2018) κλήρος και λαός στην κεντρική πλατεία του χωριού και ακολούθησε λιτάνευση μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

- Advertisement -

Για  καθιέρωση της εορτής έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος που θα πραγματοποιούνται λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας τέτοια εποχή. Στη διάρκεια του Εσπερινού, ο Δεσπότης μας τίμησε τον εφημέριο του ναού π. Απόστολο Σουλιώτη με τον Τίμιο Σταυρό, προς αναγνώριση της χρόνιας προσφοράς του στην εκκλησία.

Μετά το πέρας του εσπερινού, προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας.

Στην εκκλησιαστική εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Απόστολος Κολίτσας, οι Αντιδήμαρχοι του δήμου Πύλης κ.κ. Αγγέλης, Κωστάκης, Τζιορτζιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιαννοτάκης, Μπακάλης, Μπόμπορας, η πρόεδρος της Δ.Δ. Φιλύρας κα Ευαγγελία Βαμπούλα, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Τάκης Ιωάννου κ.α.

Δείτε το 1ο μέρος με το 17λεπτο βίντεο και  τις πρώτες 70 φωτογραφίες και θα ακολουθήσει το 2ο μέρος με άλλες τόσες φωτογραφίες.

Σημειωτέο ότι σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 6-6-2018) θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ