22.1 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χαλβάς Φαρσάλων διαφορετικός !!!! Με γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη!!!

Υλικά

- Advertisement -

 

3/4 κουπας ελαιολαδο ελαφρυ ‘η σπορελαιο,(εγω εβαλα σπορελαιο,
2 κουπες νισεστε, ‘η κορν φλαουρ (εγω εβαλα νισεστε),
3 κουπες ζαχαρη,
4 κουπες νερο,
Για την καραμέλα
1 κουπα ζαχαρη για την καραμελα,
1/2 κουπα ινδοκαρυδο,
2 βανιλιες

Ανακατευω σε ενα μπολ τις 3 κουπες ζαχαρη,το νισεστε,το λαδι,το νερο και τις βανιλιες
Το αφηνω στην ακρη
Σε κατσαρολα μεγαλη ριχνω λιγο,λιγο τη ζαχαρη να γινει καραμελα
Δηλαδη ριχνω λιγη και οταν λιωσει ,ριχνω αλλη λιγη και συνεχιζω ετσι μεχρι να λιωσει ολη και να σκουρηνει στο χρωμα
Προσθετω το μιγμα με το νισεστε και ανακατευω συνεχεια,προσθετω και το ινδοκαρυδο και ανακατευω μεχρι να δεσει το μιγμα και να ξεκολλαει απο την κατσαρολα
Αδειαζω το χαλβα σε ενα ταψακι 28-30 εκ και τον στρωνω με ενα κουταλι

 

Πασπαλιζω με ζαχαρη και τον βαζω στο γκριλ του φουρνου στην πιο υψηλη θερμοκρασια για 10 λεπτα περιπου να καραμελωσει η επιφανεια
Οταν κρυωσει πασπαλιζω με μπολικο ινδοκαρυδο!!!!!!!
Από
Μαρια Μαρδα

πηγη:http://igastronomie.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ