17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

- Advertisement -

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Γιώτα, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, ο οποίος θα είναι άμισθος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τον π. Κωνσταντίνο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης. Αναφέρθηκε επίσης στην αποστολή των κληρικών από τη στιγμή της χειροτονίας τους και κάλεσε το νέο διάκονο να έχει συμπαραστάτη τον Κύριο και να διατηρεί τον εαυτό του ακέραιο.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το οφίκιο του Οικονόμου τον εφημέριο του Ναού π. Νικόλαο Χανίκα και τον Χειροθέτησε σε Πνευματικό.

Να ευχηθούμε στον νέο Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε και να ευαρεστήσει τον Θεό και τους ανθρώπους.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ