16 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Έκδοση αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων μέχρι τις 12-03-2015

Σύμφωνα με το ν.4056/2012 (ΦΕΚ 52/Α/12-03-2012), μέχρι τις 12-03-2015 όλες οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις υποχρεούνται να έχουν άδεια εγκατάστασης. Οι άδειες εκδίδονται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν εντός ή πλησίον των ορίων των διαφόρων οικισμών, θα πρέπει να απομακρυνθούν, αφού δεν είναι δυνατόν να τους χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης. Οι μονάδες αυτές θα πρέπει αν μετακινηθούν σε εκτάσεις είτε ιδιόκτητες είτε μισθωμένες ιδιωτικές ή παραχωρημένες δημοσιές η δημοτικές εκτάσεις.
Οι άδειες χορηγούνται μονό για εγκαταστάσεις εκτός των ορίων οικισμών και σε απόσταση ανάλογα με τον πληθυσμό του οικισμού και τον αριθμό των ζωών της κάθε μονάδας. Ενδεικτικά ισχύουν οι εξής αποστάσεις:

- Advertisement -

• Για οικισμούς μέχρι 500 κατοίκους και αριθμό ζώων μέχρι 300 αιγοπρόβατα ή 5 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής απαιτούνται 50 μ. Από 300-500 αιγοπρόβατα ή 6-10 αγελάδες, 100 μ.
• Για οικισμούς από 501-2000 κατοίκους οι αντίστοιχες αποστάσεις είναι 100μ. και 150μ.
• Για μεγαλύτερους οικισμούς και μεγαλύτερο αριθμό ζώων οι αποστάσεις κυμαίνονται ανάλογα.

Σε σχέση με τα ανωτέρω, πληροφορούμε τους κτηνοτρόφους ότι υπάρχει η δυνατότητα απευθείας παραχώρησης ακίνητου σε ενδιαφερόμενο, εμβαδού έως 8 στρέμματα, για την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων, με απόφαση του Περιφερειάρχη, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Πολιτικής Γης της Περιφερειακής Ενότητας. Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να παραχωρείται ακίνητο άνω των 8 στρεμμάτων, εφόσον επιβάλλεται από τα όρια αρτιότητας που ισχύουν στην περιοχή όπου βρίσκεται το παραχωρούμενο ακίνητο. Το τίμημα ορίζεται βάσει της μισθωτικής αξίας του ακίνητου, όπως αυτή προσδιορίζεται από την οικεία Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία. Όμως αν για το ίδιο ακίνητο εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότεροι τοθ ενός ενδιαφερόμενοι, εφαρμόζεται η διαδικασία της δημοπρασίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του ν. 4061/2012.
Για την παραχώρηση του ακινήτου ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση στην Διεύθυνση Πολίτικης Γης της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία περιγράφει το παραχωρούμενο ακίνητο κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο ΕΓΣΑ ’87.
Επισημαίνεται ότι η άδεια εγκατάστασης καθίσταται απαραίτητη για κάθε δραστηριότητα και η μη ύπαρξη της μετά την 12-03-2015, θα έχει σαν συνέπεια οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να συμμετέχουν στα διάφορα επιδοτούμενα περιβαλλοντικά και επενδυτικά προγράμματα, στις δηλώσεις της Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), κλπ.

Σύσκεψη μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΤΕΙ
για τις εξετάσεις των τεχνικών επαγγελμάτων

Κώστας Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια παρεμβαίνουμε και δίνουμε λύσεις που το θεσμικό πλαίσιο παρουσιάζει κενά και αδυναμίες»

Η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διαδικασίας και τονίστηκε το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διεξάγει αυτές τις εξετάσεις μετά από αρκετά χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΤΕΙ, που βοήθησαν να προχωρήσει το όλο εγχείρημα, σημείωσε τα εξής: «Η αιρετή Περιφέρεια με καθημερινή δουλειά έρχεται να δώσει λύσεις σε μικρά και καθημερινά ζητήματα, τα οποία όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και καθώς υπήρχε ασάφεια στο θεσμικό πλαίσιο, η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την πρωτοβουλία να διεξάγει αυτές τις εξετάσεις, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να αποκτήσουν τα διπλώματα αυτά. Με την ευθύνη ενός πιστοποιημένου φορέα όπως είναι το ΤΕΙ, οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και εγκυρότητα. Σε μία ανταγωνιστική αγορά εργασίας η αδειοδότηση τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων».

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας και πρόεδρος της επιτροπής Εκπαίδευσης και Έρευνας κ. Μιχάλης Βλαχογιάννης, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΤΕΙ.

Όπως έγινε γνωστό στις 30/01/2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 μ.μ, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα και στην αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Τμήματος Μηχανολογίας θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις (Θεωρητικού μέρους) για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας των τεχνικών καύσης υγρών και αερίων καυσίμων. (Αρχιτεχνίτων – Εγκαταστατών καύσης – εγκαταστατών καύσης του άρθρου 9 παρ. 7(στ) ΠΔ 114/2012).

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ