15.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έκθεση για την κινητικότητα στον χώρο του Europe Direct

Το Erasmus Student Network Greece διοργανώνει την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, 9:00- 21:00, Mobility Fair/ Έκθεση για την κινητικότητα στον χώρο του Europe Direct, με την στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) είναι η μεγαλύτερη, εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989, δηλαδή μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη του ομώνυμου προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών. Βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν 13.500 φοιτητές, σε 450 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 37 χώρες της Ευρώπης υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους, την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.
Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και ο σύλλογος φοιτητών Erasmus της Ελλάδας, ESN Greece. Το ESN Greece είναι ένας εθελοντικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός σύλλογος με στόχο την παροχή βοήθειας και την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων φοιτητών στην τοπική κοινωνία . Αποτελείται από 21 τοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Κρήτη, Κοζάνη και Κομοτηνή, Λαμία, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα τόσο σε Πανεπιστήμια όσο και σε Τεχνολογικά Ιδρύματα.
Στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου οργανώνεται και ενημερωτική εκδήλωση για την προώθηση της κινητικότητας όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικά με το Erasmus+, με σπουδές, πρακτική στο εξωτερικό, Υποτροφίες, summer schools, εθελοντισμό, ερευνητικά προγράμματα και πολλές άλλες δράσεις σχετικά με τη κινητικότητα στο εξωτερικό.
Φορείς και οργανώσεις θα συμμετέχουν με περίπτερο, όπου θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό και θα υπάρχουν εκπρόσωποί τους για να λύσουν τυχόν απορίες. Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν ομιλίες σχετικά με τις δράσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για μετακίνηση στο εξωτερικό.
Μεταξύ άλλων, συμμετέχοντες φορείς είναι:
 Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
 Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
 Europe Direct
 Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων
 Γαλλικό Ινστιτούτο
 DAAD- Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών)
 AEGEE Αθήνας
Erasmus Student Network Greece

- Advertisement -

Το πρόγραμμα των ομιλιών όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα είναι το εξής:
 11:30- 11:50: Γαλλικό Ινστιτούτο
 12:00- 12:30: Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Δράσεις γιατους νέους, European Parliament Simulation- Euro.Pa.S.)
 12:30- 12:50: Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών -DAAD (Σπουδές και έρευνα στη Γερμανία, Υποτροφίες του DAAD)
 13:00-13:20: Erasmus Student Network Greece (Παρουσίαση του συλλόγου και των δράσεων του και των ειδών κινητικότητας)
 13:30- 13:45: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους νέους)
 19:00-19:30: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Δράσεις για τους νέους: Erasmus +, Υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό)
 19:30-19:45: AEGEE Αθήνας (Δράσεις για τους νέους: Summer School)
Το Mobility Fair διοργανώνεται σε εθελοντική βάση από τον Σύλλογο Φοιτητών Erasmus Ελλάδας (ESN Greece) και την στήριξη της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο χώρο του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τα υπάρχοντα προγράμματα και τις ευκαιρίες που έχουν οι νέοι να ζήσουν μία σπουδαία εμπειρία στο εξωτερικό

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ