16.7 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ένα κομματάκι είναι λίγο! Συνταγή για Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

http://www.koolnews.gr/Η μυρωδιά της σε σέρνει από τη μύτη ενώ η γεύση της, την κάνει ακαταμάχητη! Αυτή η Πάστα Φλώρα με βερίκοκο είναι σκέτη μαγεία…

- Advertisement -

Υλικά

210 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γραμμ. σιμιγδάλι
2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
130 γραμμ. βούτυρο
2 αβγά
2 βανίλιες
100 γραμμ. ζάχαρη
1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο

Διαδικασία

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε να αφρατέψουν καλά. Ρίχνουμε μέσα και το αλάτι, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ένα αβγό ελαφριά χτυπημένο. Το δεύτερο αβγό το χωρίζουμε σε κρόκο και ασπράδι και από αυτά προσθέτουμε στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ τον κρόκο. Το ασπράδι θα το χρησιμοποιήσουμε για άλειμμα της ζύμης στο τέλος.

Ρίχνουμε και τις 2 βανίλιες στο μίξερ και χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμα.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και ανακατεύουμε στην αρχή με μία κουτάλα και μετά λίγο με τα χέρια δημιουργώντας ένα όμορφο ζυμάρι. Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ.. Αφήνουμε στην άκρη 100 γραμμ. από το ζυμάρι μας. Το υπόλοιπο το στρώνουμε στην φόρμα με τα χέρια, δημιουργώντας και ένα τοίχωμα γύρω γύρω ύψους 2 εκ..

Τα 100 γραμμ. που κρατήσαμε τα βάζουμε σε μια μεμβράνη δημιουργώντας ένα μπαστουνάκι διαμέτρου 1-1,5 εκ και το βάζουμε στο ψυγείο μαζί με τη φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει τη ζύμη και αφήνουμε να παγώσει καλά για τουλάχιστον 1 ώρα.

Όταν παγώσει απλώνουμε τη μαρμελάδα στον πάτο της ζύμης σε όλη την επιφάνεια. Παίρνουμε τα 100 γραμμ. ζύμη, που είχαμε κάνει μπαστουνάκι, και τα κόβουμε σε μικρά δισκάκια (φέτες) και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Χρησιμοποιούμε το ασπράδι, που είχαμε κρατήσει, και με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε δισκάκι (φέτες) από πάνω και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.

Ψήνουμε σε ψηλή θέση για να ψηθεί καλά και να είναι τραγανή και από κάτω. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με λίγο άχνη ζάχαρη.

πηγη:http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ