14.4 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έπεσε δουλειά στην… Τροχαία Θεσσαλίας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (01.12.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων. Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:
– (1.408) άτομα, εκ των οποίων (1.264) ημεδαποί και (144) αλλοδαποί και
– (994) οχήματα.

Προσήχθησαν:
– (51) άτομα και συγκεκριμένα (34) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν (28) άτομα και συγκεκριμένα:
– Δεκαεπτά (17) άτομα, από τα οποία δεκατέσσερις (14) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Βουλγαρίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
– Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Τρεις (3) ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο.
– Πέντε (5) άτομα, από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, Γεωργίας και Πακιστάν, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, μη έγκαιρη καταβολή εργατικών-εργοδοτικών εισφορών, κλοπή από κοινού, .
– Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.

Βεβαιώθηκαν (458) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Τετρακόσιες πενήντα τέσσερις (454) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
• (68) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
• (34) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• (7) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• (26) για στέρηση άδειας οδήγησης,
• (29) για στέρηση άδειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου,
• (1) για μέθη,
• (9) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• (2) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• (1) για στέρηση άδειας κυκλοφορίας,
• (16) για ΚΤΕΟ,
• (261) λοιπές παραβάσεις.
– Δύο (2) παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.
– Μία (1) παράβαση για κλοπή.
– Μία (1) παράβαση για επαιτεία.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, για παράνομη οπλοκατοχή στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου Μαγνησίας

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κατελήφθησαν να κατέχουν (99) τσεκούρια

Συνελήφθησαν, χθες (01-12-2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο 45χρονοι και ένας 24χρονος, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ομοεθνείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία βαλίτσα που περιείχε (99) τσεκούρια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα στο Βόλο

Συνελήφθη ως δράστης των κλοπών ένας 45χρονος ημεδαπός

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα στο Βόλο και συνελήφθη, σήμερα (02-12-2014) το πρωί στην πόλη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 45χρονος ημεδαπός, ως δράστης των κλοπών.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ο 45χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα ποτών, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα καθώς έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τον προηγούμενο μήνα, ο δράστης διέπραξε άλλες τρεις κλοπές σε καταστήματα της πόλης. Συγκεκριμένα:

• τις βραδινές ώρες της (08-11-2014) και της (30-11-2014) διέρρηξε κατάστημα πώλησης υποδημάτων και αφαίρεσε συνολικά (56) ζεύγη υποδημάτων και
• τις πρωινές ώρες της (10-11-2014), διέρρηξε κατάστημα πώλησης χαλιών και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop).

Στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς επίσης και ένα ζευγάρι γαντιών που χρησιμοποίησε για την τέλεση των διαρρήξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ