26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Έργα, μελέτες και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εγκρίσεις μελετών, τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 6.105.816,54ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναλυτικά:

- Advertisement -

– Έγκριση αποτελέσματος του διαγωνισμού «Προμήθεια αλατιού για αποχιονισμούς στην Π.Ε Καρδίτσας» Προϋπολογισμού 67.800,00 € (με ΦΠΑ).

– Έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του Έργου: «Aντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας Π.Ε. Λάρισας» Προϋπολογισμού: 200.000,00€. ((με ΦΠΑ).

-Έγκριση διαγωνισμού Έργου: «Υποστηρικτικές εργασίες για δημιουργία μητρώου φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών της Π.Ε. Λάρισας» Προϋπολογισμού: 24.600,00 €. (με ΦΠΑ).

-Έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του Έργου: «Καθαρισμός – κοπή χόρτων στα πρανή εκατέρων τoυ Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λάρισας» Προϋπολογισμού: 24.600,00€. (με ΦΠΑ).

– Έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του Έργου: «Συντηρήσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων Π.Ε. Λάρισας» Προϋπολογισμού: 1.500.000,00€. (με ΦΠΑ).

– Έγκριση διαγωνισμού για την προμήθεια: «Βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου» Προϋπολογισμός: “459.915,64 €”. (με ΦΠΑ).

– Έγκριση δαπάνης μετατόπισης δικτύου της ΔΕΗ στα πλαίσια του έργου «Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρου Ξηριά (τμήμα από Χ.Θ. 0+350 έως ΧΘ 2+200)».

-Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Συντήρηση οδικού ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών Ν. Μαγνησίας (έτους 2015)» και συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Προϋπολογισμός: “129.000,00 €” (με ΦΠΑ).

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου «Καθαρισμός ερεισμάτων –πρανών στο Οδικό Δίκτυο Πηλίου» και συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Προϋπολογισμός: “73.308,00 €”. (με ΦΠΑ).

-Έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Αλοννήσου». Προϋπολογισμός: 1.526.000,00 € (με ΦΠΑ).

-Έγκριση μελέτης: «Μελέτη οδικού τμήματος παράκαμψης Ζαγοράς Β΄ Φάση του Ε. Οδικού Κυκλώματος Πηλίου». (με ΦΠΑ).

-Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πλατειάς και παιδικής χαράς Αγίας Τριάδας Δήμου Σκιάθου», Προϋπολογισμός έργου: 302.708,54 € (με ΦΠΑ).

-Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Ανάπλαση & Ηλεκτροφωτισμός Πεζοδρομίων Τ.Κ. Ν. Κλήματος», Προϋπολογισμός έργου: 500.00,00 € (με ΦΠΑ).

-Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός συλλογικών αρδευτικών δικτύων υπό πίεση στα αγροκτήματα Κάτω Ελάτης – Γοργογυρίου – Ελευθεροχωρίου Π.Ε Τρικάλων», προϋπολογισμού εργασιών: προϋπολογισμού: 1.486.000,00 € (με ΦΠΑ).

-Έγκριση μελέτης: «Μελέτη παράκαμψης Στουρναρεϊκων (προμελέτη συγκοινωνιακών έργων- τοπογραφικές εργασίες).

-Έγκριση διαγωνισμού για το έργο: «Συντήρηση – λειτουργία σηράγγων Οδικού Δικτυού Ν. Τρικάλων – έτους 2014-2015» προϋπολογισμού 73.800,00 € ( με Φ.Π.Α.).

-Έγκριση δαπάνης ύψους 24.600,00 €, (με Φ.Π.Α.), για το έργο: ” Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας και εποπτείας στα κέντρα ελέγχου σηράγγων του Νομού Τρικάλων”.

-Έγκριση δαπάνης ύψους 24.600,00 € , (με Φ.Π.Α.), για το έργο: ” Επείγουσες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε σημεία του οδικού δικτυού και λοιπές θέσεις αρμοδιότητας Π.Ε.. Τρικάλων “.

– Έγκριση της προκηρύξεως και των λοιπών συμβατικών τευχών για τη μελέτη: «Μελέτες γεφυρών σε δυσχερείς θέσεις του Εθνικού Οδικού Δικτύου Ν. Τρικάλων».

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Διαμόρφωση πολιτιστικού κέντρου Καλαμπάκας για εγκατάσταση ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων», προϋπολογισμού 150.000,00 €. (με ΦΠΑ).

 

Δημοπρατείται η επέκταση του αγωγού ύδρευσης στο παλαιό Τρίκερι προϋπολογισμού 100.000 €
Δημοπρατείται μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Επέκταση αγωγού ύδρευσης προς τον οικισμό του Πύθου στο νησί παλαιό Τρίκερι», προϋπολογισμού 100.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού στο παλαιό Τρίκερι, επεκτείνοντας το δίκτυο ύδρευσης. Με την υλοποίηση του έργου συμβάλλουμε στην κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του οικισμού, δεδομένου ότι η έλλειψη πηγαίου νερού στο νησί Παλαιού Τρικερίου είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Κατ’ επέκταση, με την υδροδότηση του οικισμού βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του νησιού, δίνοντας ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της νήσου Παλαιού Τρικερίου, καθώς και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε υποδομές ύδρευσης και ειδικότερα σε επέκταση αγωγού ύδρευσης, ο οποίος προβλέπεται να έχει αφετηρία την κεντρική δεξαμενή της νήσου Παλαιού Τρικερίου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και να καταλήγει στον οικισμό του Πύθου. Προβλέπονται εργασίες εγκατάστασης υπόγειου δικτύου ύδρευσης, αγωγού PE 10 atm, διαμέτρου Φ90 και συνολικού μήκους 1.100 μέτρων.

Ακολουθεί πλέον, η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ κύριος και φορέας λειτουργίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ