13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Έρχεται το νέο “χαράτσι” στα ακίνητα

Έρχεται στα τέλη Ιουνίου ο νέος φόρος ακινήτων, που αποδεσμεύεται πλέον από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News πρόκειται για έναν φόρο που αναμένεται να δημιουργήσει μια σειρά από αδικίες.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να στείλει μαζί με τα εκκαθαριστικά λογαριασμό συνολικά 2,65 δισ. ευρώ για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το ΕΝΦΙΑ είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5%, είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και οι «τακτοποιήμενοι» αυθαίρετοι χώροι.

Μάλιστα, τη στιγμή που ο ΕΝΦΙΑ αποδεσμεύεται από το λογαριασμό της ΔΕΗ είναι πλέον σαφές ότι θα φορολογούνται και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (ακατοίκητα σπίτια, διαμερίσματα προς ενοικίαση που παραμένουν άδεια κ.α.).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος φόρος αναμένεται να είναι αρκετά υψηλός, καθώς θα διαμορφωθεί βάσει των αντικειμενικών αξιών και όχι βάσει των πραγματικών αξιών.

Κατά το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή του υπουργείου Οικονομικών ερμηνεύεται ως «το μεγαλύτερο φορολογικό τρικ» των τελευταίων ετών, καθώς η διαφορά αντικειμενικών και εμπορικών αξιών έχει φτάσει πλέον, σε αρκετές περιοχές, ακόμα και στο 60%.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ