27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Έτοιμη η υπόγεια διάβαση Γκαζέλο

Μία πονεμένη ιστορία έλαβε τέλος έπειτα από 12 χρόνια !

- Advertisement -

Σήμερα Τετάρτη 27 Αυγούστου, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος, επισκέφθηκε τη διάβαση του ΟΣΕ στη θέση Γκαζέλο, συνοδευόμενος από τον ανάδοχο του έργου κ. Δημήτριο Μαυρογιάννη.

Η διάβαση Γκαζέλου είναι πλέον έτοιμη να δοθεί σε λειτουργία, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, με το φυσικό αντικείμενο του έργου να έχει ολοκληρωθεί.

Πλην όμως, χρειάζεται η άμεση επέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού, άμεση κοπή των χόρτων στις εισόδους της διάβασης και να τεθούν οι ανελκυστήρες σε λειτουργία, προκειμένου να δοθεί σε χρήση η διάβαση στους μαθητές και στους δημότες της πόλης μας.

Η διάβαση Γκαζέλο, είναι κομμάτι μιας εργολαβίας κατασκευής υπογείων διαβάσεων που ανέλαβε η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. να υλοποιήσει , με προιστορία 12 ετών.Απασχόλησε την τοπική κοινωνία καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και πέρασε πολλές περιπέτειες μέχρι την ολοκλήρωσή της.   Η πρώτη ανάδοχος εταιρεία ανακηρύχθηκε έκπτωτος, το έργο προυπολ. 3 εκατ. ευρώ επαναδημοπρατήθηκε και ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.

Ο κ. Ταμήλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, ότι το έργο της διάβασης στο Γκαζέλο, τελείωσε σε μία χρονική στιγμή που ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση και αισθάνεται την ικανοποίηση ότι άλλη μία εκκρεμότητα του παρελθόντος, αποκαταστάθηκε.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής στην υπόγεια διάβαση Σαραγίων μετά από την έγκριση τροποποίησης της μελέτης.

Αναμένεται να παραδοθεί σε λειτουργία μετά από ένα χρόνο.

 

Πολιτικο Γραφείο

Μιχάλη   Ταμήλου

           

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ