22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Έτοιμος ο χώρος του Φρουρίου Τρικάλων για την φιλοξενία 150 προσφύγων-αντιδράσεις για την επιλογή του χώρου (ΒΙΝΤΕΟ-16 ΦΩΤΟ)

Επιτόπιο ρεπορτάζ πραγματοποίησε σήμερα το trikalaola.gr στο Φρούριο της πόλης των Τρικάλων, όπου γινόταν οι προετοιμασίες για την υποδοχή 150 περίπου προσφύγων που θα καταφθάσουν σήμερα το απόγευμα.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στο χώρο του αναψυκτηρίου, όπου θα υπάρχει το ιατρείο και η αποθήκη τροφίμων. Εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου καθάριζαν και προετοίμαζαν τον ευρύτερο χώρο του φρουρίου, ενώ τοποθετήθηκαν και διαχωριστικά κάγκελα ανάμεσα στο χώρο του ρολογιού και του αναψυκτηρίου.

Τις επιφυλάξεις της εξέφρασε με έγγραφό της που απέστειλε στο Υπουργείο Πολιτισμού η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κα Κρυσταλλία Μαντζανά, η οποία μιλά για το θέμα στην κάμερα του trikalaola.gr όπως επίσης στην κάμερα μιλούν, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κωτούλας, η κα Νικολέτα Σιαλιάχη, μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης για Όλους και ο επικεφαλής του Φυσάει Κόντρα για τον δήμο Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαθανασίου.

Πολλές αντιδράσεις όμως καταγράφονται από πολίτες που δε συμφωνούν για το χώρο επιλογής της φιλοξενίας των προσφύγων και θεωρούν πως θα έπρεπε να επιλεγεί άλλος χώρος και όχι το Φρούριο που είναι το σημείο αναφοράς και το σήμερα κατατεθέν της πόλης των Τρικάλων.

Δείτε τις μας είπαν οι προαναφερόμενοι και τι απαντούν για τις αντιδράσεις των πολιτών.
Σημ. Το βίντεο βρίσκεται στο στάδιο της μεταφόρτωσης και θα εμφανιστεί σε λίγα λεπτά.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ