16.6 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Καλαμπακιώτης εκδότης Κώστας Αλεξιάδης

Φτωχότερη είναι από σήμερα η Καλαμπάκα, καθώς «έφυγε» από κοντά μας τα ξημερώματα σε ηλικία 67 ετών από ανακοπή καρδιάς ο δημοσιογράφος Κώστας Αλ. Αλεξιάδης, ιδρυτής της εφημερίδας «Τα Μετέωρα».
Ο Κώστας Αλεξιάδης ήταν αυτός που ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην πόλη μας, αρχικά το 1970, με την ίδρυση της εφημερίδας «Τα Μετέωρα» για 46 φύλλα, όπως και με τον επαναπατρισμό του μετά από χρόνια (διέμεινε στην Αυστραλία) όταν επανίδρυσε την εφημερίδα το 1994.
Με τις προτάσεις του και τα άρθρα του άλλαξε πολλά πράγματα στον τόπο μας και προώθησε τον Πολιτισμό.
Η σορός του έχει μεταφερθεί στο πατρικό του σπίτι απέναντι από την είσοδο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος, όπου θα γίνει και η κηδεία του σήμερα στις 6 το απόγευμα.
Η μοίρα το έφερε να «φύγει» από αυτόν τον κόσμο με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την επανίδρυση της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», και αφού λίγες ώρες νωρίτερα μας είχε δώσει το τελευταίο του άρθρο-μήνυμα για τη μεγάλη αυτή επέτειο.
Το βιογραφικό του
Ο Κώστας Αλ. Αλεξιάδης γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1947. Τελείωσε το Λύκειο Καλαμπάκας κι αμέσως άρχισε να εργάζεται, ως δημοσιογράφος, στην εφημερίδα των Τρικάλων “Αναγέννησις”.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και στα 23 του χρόνια, το 1970, εξέδωσε στην Καλαμπάκα την εφημερίδα “Τα Μετέωρα”.
Το 1971 σπούδασε στην Αγγλία την αγγλική γλώσσα και στη συνέχεια έζησε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “THE HERALD”, στον τηλεοπτικό σταθμό SBS καθώς και στον πολυεθνικό ραδιοφωνικό σταθμό 3ΕΑ. Στη Μελβούρνη εξέδωσε την εφημερίδα “ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ” και αργότερα το δίγλωσσο περιοδικό “ΣΚΕΨΕΙΣ”.
Το 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα κι εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης του “HERALD” για ολόκληρη την Ευρώπη ενώ παράλληλα εργάστηκε και γι’ άλλες ελληνικές εφημερίδες.
Το 1979 εργάστηκε ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της κινηματογραφικής εταιρίας “EON PRODUCTIONS” κατά το γύρισμα της ταινίας της σειράς Τζέημς Μποντ “Για τα μάτια σου μόνο”.
Επιστρέφοντας και πάλι στην Αυστραλία το 1981, έγραψε το θεατρικό έργο “ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ” που παρουσιάστηκε εκεί και κατόπιν στο Φεστιβάλ Ιθάκης, το 1984. Το έργο μεταφράστηκε και στα Πορτογαλικά.
Έγραψε επίσης το έργο “AUSTRALIA 40.000 years” στην αγγλική γλώσσα, που παρουσιάστηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Νόρθκοτ καθώς και στην τηλεόραση.
Μετέφρασε στα ελληνικά τη “ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ” του ιστορικού Μάνινγκ Κλαρκ.
Φιλοξενήθηκε στο περιοδικό “TIME” ως Έλληνας δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
Συνεργάστηκε με πολλά έντυπα στην Ελλάδα και Αυστραλία.
Υπήρξε ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ “Αντίποδες” στη Μελβούρνη, που συνεχίζεται και σήμερα.
Ταξίδεψε εκτεταμένα σε όλο τον κόσμο.
Το 1992 επέστρεψε στην Καλαμπάκα για μόνιμη εγκατάσταση. Από το 1994 άρχισε να επανεκδίδει την εφημερίδα “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ”.
Το 2004 τα μάτια του υπέστησαν σοβαρή βλάβη από ζαχαροδιαβήτη.
Από τότε είχε συγκεντρωθεί στη συγγραφή και είχε γράψει τα βιβλία «Δώδεκα Καλαμπακιώτικοι μύθοι» και “Καρφιά στο στόμα”.
(ΠΗΓΗ: Τα Μετέωρα)

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ