18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ίδρυση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Ανακοινώθηκε η ίδρυση του «Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων – Μουσείου Μανιταριών» στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και ειδικότερα στην Καλαμπάκα. Ευελπιστούμε να τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη Νοεμβρίου.

- Advertisement -

Το μουσείο θα περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή εκθεμάτων πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα.

Η λειτουργία του θα στηρίζεται στην επιστημονική γνώση και συνδρομή Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ούτως ώστε οι παρεχόμενες πληροφορίες και δράσεις να στηρίζονται στη γνώση, την εγκυρότητα και το αδιαμφισβήτητο κύρος τους.

Η φιλοδοξία μας, δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα ακόμα μουσείο φυσικής ιστορίας, αλλά ένα χώρο καλλιέργειας της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και κυψέλη εκπαίδευσης και δημιουργίας όπου η πληροφορία θα συνδυάζεται με την ψυχαγωγία και η γνώση με τη διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς.

Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών θα είναι μοναδικός και μέσα από διοράματα, φιλοδοξούμε να αναπαραστήσουμε, με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια, καθιστώντας ουσιαστικά το σύνολο του μουσείου, ένα τεράστιο έργο τέχνης.

Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στο χώρο, η επιμέλεια και συντήρησή τους από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν την επίσκεψη, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική.

Στο χώρο του μουσείου θα υπάρχουν χώροι για να φιλοξενηθούν μικρές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, να γίνουν σεμινάρια και εκδηλώσεις, ενώ θα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το café του μουσείου, να φωτογραφηθούν σε ειδικούς χώρους με τα ζώα, καθώς και να προμηθευτούν αναμνηστικά αντικείμενα, από το πωλητήριο.

Επίσης θα υπάρχει μόνιμη έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής καλλιτεχνών της ευρύτερης περιφέρειας, που θα έχει σχέση με την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής.

Τέλος, υπάρχει ιδιαίτερη πρόνοια για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και δράσεις που θα επιμελείται ειδικό προσωπικό.

Κυρίες, Κύριοι

Πιστεύουμε ότι η συμβολή σας σ’ αυτή μας την προσπάθεια είναι εξόχως σημαντική. Οι επισκέψεις των σχολείων σ΄ ένα χώρο με εκπαιδευτικές δράσεις, αλληλοτροφοδοτούμενες ενέργειες, δημιουργικές απασχολήσεις και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αποτελούν ένα συνδυασμό που παράγει εύληπτα μηνύματα και αφομοιώσεις.

Οι κριτές μας θα είναι οι ίδιοι οι μαθητές σας. Πιστεύουμε πραγματικά ότι θα ανταποκριθούμε στις υψηλές τους απαιτήσεις. Θα ήταν χαρά μας να σας ξεναγήσουμε στο μουσείο μας για να διαπιστώσετε από κοντά την ακρίβεια των λόγων μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και ελπίζουμε σύντομα να μας επισκεφθείτε.

Μπορείτε να μας βρείτε στο www. meteoramuseum.gr.

To email μας : info@meteoramuseum.gr

Η Δ/νσή μας : Πίνδου 20, Τ.Κ. 42200 Καλαμπάκα

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ