19.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αγαπημένα καλοκαιρινά ποτά για όλα τα γούστα

Χωρίς αλκοόλ (mocktails)

- Advertisement -

mocktails

Υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που καταφέρνουν και δεν πίνουν αλκοόλ. Ίσως να μην έχετε τέτοιους στην παρέα σας αλλά υπάρχουν ανάμεσα μας. Δε χρειάζεται όμως, να στερούνται την απόλαυση ενός καλού mix, έστω και χωρίς ρούμι ή τεκίλα. Μερικές από τις επιλογές τους είναι το Spiced Orchards Mocktail με μηλίτη, βασιλικό και ginger, το Banane & Orange Mocktail με χυμό λεμόνι, πορτοκάλι, μπανάνα, μέλι και ginger ale και το Jardin des Fraises Mocktail, με φράουλες, κεφίρ και μέλι.

Mojito

mojito

Το mojito εδώ και αρκετό καιρό παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του καλοκαιριού και το πρώτο πράγμα, που αγοράζουμε πια από το μανάβικο, με το που μπαίνει ο Ιούνιος, είναι ένα κιλό limes και άφθονο δυόσμο. Το Mojito δεν είναι μονάχα ένα στο είδος του. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, εξίσου νόστιμες και δροσιστικές, όπως είναι το Μojito με σαγκουίνι, κάρδαμο και βασιλικό, το Mojito με ανανά και το μεξικανικό Mojito με τεκίλα αντί για ρούμι.

Σαγκρία

sagkria

Το αγαπημένο ποτό της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Αργεντινής, παρασκευάζεται κυρίως με κόκκινο κρασί –άλλωστε sangria στα ισπανικά σημαίνει «αίμα». Υπάρχουν όμως και άλλες εκδοχές του, όπως η σαγκρία με σαμπάνια, η White Peach σαγκρία με λευκό κρασί και βότκα και η Sake σαγκρία, με sake και μπράντι.

πηγή:clickatlife.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ