Ο ανανάς είναι αγαπημένο φρούτο σε όσους από μας αγαπούν τις γλυκόξινες γεύσεις.
Το συγκεκριμένο γλυκάκι το βάφτισα έτσι γιατί είναι ιδιαίτερα εύγευστο και δύσκολα μπορεί κάποιος να του αντισταθεί !
- Advertisement -
Συστατικά
-
1 μικρή κομπόστα ανανά
-
2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια, ( αν βρείτε και με γεύση ανανά ακόμα καλύτερα)
-
1 ερμόλ
-
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
-
1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση ανανά
-
10 -14 μπισκότα σαβαγιάρ ή κέικ ή παντεσπάνι
Οδηγίες
-
Ετοιμάζουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
-
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα, το κέικ ή το παντεσπάνι και τα βάζουμε σε ποτήρια παγωτού.
-
Τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι της κομπόστας.
-
Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως γράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας και όταν κρυώσει αρκετά ανακατεύουμε τη μισή κομπόστα ανανά σε κομματάκια.
-
Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
-
Χτυπάμε πέντε λεπτά το ερμόλ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το παγωμένο ζελέ.
-
Βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια ροδέλα ανανά και με κορνέ γεμίζουμε το ποτήρι με τη σαντιγί.
-
Γαρνίρουμε με κερασάκια και τριμμένα φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.
Λίγα μυστικά ακόμα
-
Επειδή η συνταγή είναι αυτοσχέδια, τα υλικά εξαρτώνται από την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.
-
Εγώ με τα υλικά που χρησιμοποίησα έφτιαξα 10 μεγάλα ποτήρια παγωτού.
-
Είναι πολύ δροσερό και ελαφρύ γλυκό και κλείνει ευχάριστα ένα πλούσιο γεύμα.
πηγη:http://www.mageirikesdiadromes.gr