16.9 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ανοιχτή διασύνδεση του σχολείου με τις τοπικές κοινωνίες-εκδήλωση στην Πύλη (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης
Από το Γυμνάσιο Πύλης και το ΕΠΑΛ Πύλης
Μία μοναδική Πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11/5 στις 10.30 το πρωί, στο κατάμεστο από μαθητές και δημότες Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, την οποία οργάνωσε το Γυμνάσιο Πύλης και το ΕΠΑΛ Πύλης που είχε σαν θέματα από την Ιστορία της περιοχής, καθώς επίσης τοπικούς χορούς, και θεατρική παράσταση.
Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή το τέλος της Σχολικής Χρονιάς.
Να τονίσουμε επίσης ότι οι Σύλλογοι του Γυμνασίου Πύλης και ΕΠΑΛ Πύλης, συνδιοργάνωσαν την παραπάνω εκδήλωση εναρμονιζόμενοι με τις σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, αλλά και με τις επιταγές της Ελληνικής Κοινωνίας για την ανοικτή διασύνδεση του Σχολείου με τις Τοπικές Κοινωνίες.

- Advertisement -

Την εκδήλωση παρουσίασε η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Πύλης κ. Παρασκευή Χασιώτη καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους μαθητές και του δημότες, αλλά και του επίσημους προσκεκλημένους αναφερόμενη στην συνέχεια για την πολιτιστική εκδήλωση και την μεγάλη προσπάθεια των καθηγητών αλλά και των μαθητών για την καλλίτερη παρουσίαση της εκδήλωσης.
Ακολούθησε ομιλία του Δ/ντού του Γυμνασίου κ. Πανάγου Βασίλειο ο οποίος αναφέρθηκε στην Πύλη κάνοντας μια σύντομη διαδρομή στο πέρασμα των αιώνων.
Ακολούθησε η ομιλία του Δ/ντή του ΕΠΑΛ Πύλης κ. Κωνσταντινίδη Δημήτρη με θέμα «Η Πύλη στα χρόνια της κατοχής» με οπτικοποιημένο υλικό.
Χαιρετισμό έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού κ. Στέφανος Καλαμαράς ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και του καθηγητές για την προσπάθεια αυτής της εκδήλωσης, τονίζοντας για τους μαθητές ότι είστε το παρόν και το μέλλον του Δήμου Πύλης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις.
Χαιρετισμό έκανε και βουλευτής Τρικάλων κ Κων/νος Σκρέκας δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Στην συνέχεια τα παιδιά μαθητές του Γυμνασίου παρουσίασαν ήθη και έθιμα της περιοχής, όπως Αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα.
Κατόπιν οι μαθητές του ΕΠΑΛ με το χορευτικό τους τμήμα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, όπως (Μπεζέρισα μωρέ Μάνα μου, μια κοντή κοντουλιανή,εσείς βουνά μου πράσινα ,Καραγκούνα,Τώρα είναι ο Μάης κι Άνοιξη), υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας κ. Παρασκευής Χασιώτη.
Τέλος η εκδήλωση συνεχίστηκε με θεατρικό έργο από του μαθητές του Γυμνασίου Πύλης
Με τίτλο «Η εποχή των ονείρων» το οποίο απέδωσαν με καταπληκτικό τρόπο παρόλες τις τεχνικές αδυναμίες. Εντύπωση επίσης έκαναν τα κοστούμια των ερασιτεχνών ηθοποιών , τα σκηνικά συμπληρώνοντας έτσι ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό θεατρικό έργο.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Αντ/ρχος Οικονομικών κ. Κων/νος Κρούπης έδωσε συγχαρητήρια στους οργανωτές για την όμορφη εκδήλωση που παρουσίασαν οι μαθητές και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κων/νου Μαράβα
Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους , ο Πρεσβύτερος Πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης, ο Π.Σ. κ. Ντίνος Μπάρδας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης κ. Στέφανος Καλαμαράς, κ. Κων/νος Κρούπης, οκ. Βύρων Κατσίβελος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κων/νος Μπαλατσούκας και η κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Τέως Δήμαρχος Τρικκαίων κ Κωμ/νος Παπαστεργίου, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, και οι διευθυντές όλων των Σχολείων της Πύλης.
Οι καθηγητές που επιμελήθηκαν την εκδήλωση ήταν.
Η κ. Μελανία Παναγιωτίδου, η κ. Τρίχα Αθανασία, η κ. Κλιάφα Βικτωρία, η κ. Μυλωνά Αλίκη, η κ. Παιδοκούκη, Άννα , η κ. Παρασκευή Χασιώτη, ο Ιστορικός σύμβουλος κ. Τριάντης Χριστόφορος και ο κ. Παλιούρας Χρήστος.
Τιμητική Πλακέτα έδωσε ο Δ/ντής του ΕΠΑΛ κ. Κωνσταντινίδης που απεικόνιζε την μισογκρεμισμένη γέφυρα «Κονδύλη την περίοδο της κατοχής στην Πύλη του 1943, στην Φώτο φαίνονται και οι τοπικοί Αντάρτες Αγωνιστές της Αντίστασης.

Στον Αντιδήμαρχο Καλαμαρά έδωσε ο Δ/ντής Κωνσταντινίδης την πλακέτα γιατί τον μαθητή παλαιά και για την εξέλιξη του επαγγελματικά και Αυτοδιοικητικά.

Το Γραφείο Τύπου

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ