15.6 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Απάντηση Αγοραστού σε Σκρέκα για τα χρήματα του ΕΣΠΑ

Αρκετή συζήτηση έγινε τις τελευταίες μέρες για τα χρήματα από το ΕΣΠΑ από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κατά πόσο τα χρήματα αυτά είναι στα ταμεία της Περιφέρειας.
Από την πλευρά του πρώην υπουργού υπήρχε η ανακοίνωση ότι ο κ. Αγοραστός μπορεί να πάρει αυτά τα χρήματα. Η απάντηση όμως του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ήρθε σε συνέντευξη του στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» κα είναι εντελώς σε άλλο κλίμα. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Αγοραστός:
«Ο κ. Σκρέκας ήταν αρμόδιος για το παλιό ΕΣΠΑ αλλά δεν πήρε παράταση. Δεν ήταν ίσως η χρονική συγκυρία για το παλιό, αλλά ήταν για το νέο. Δεν πρόλαβε και ο άνθρωπος, λίγες μέρες ήταν στο υπουργείο. Δεν υπάρχουν τα χρήματα, και αυτό δεν το λέει ο Αγοραστός, το λένε οι αποφάσεις του ιδίου του κ. Σκρέκα ο οποίος ενέταξε τα έργα αυτά, 19,5 εκ. ευρώ στο νομό Τρικάλων, μετά από δική μας πρόταση. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ. Μπορεί να μην πρόλαβε να τα βάλει, αλλά μπορούσε να τα βάλει. Διότι, όταν ήρθε ο κ. Σκρέκας βρήκε μια απόφαση του κ. Δένδια ο οποίος μας είχε εντάξει έργα 41.490.000 ευρώ, μείωσε τον προϋπολογισμό και τα πήγε στα 36.940.000 και μετά μείωσε τις πιστώσεις και μας έδωσε τα 20 εκ. συν τα 9 που είχαμε. Συνεπώς ο προϋπολογισμός για το 2014 είχε γύρω στα 29 εκ. ευρώ και αναφέρεται σε έργα που είναι συνεχιζόμενα και για έκτακτες ανάγκες. Και αυτά φαίνονται στην απόφαση του κ. Σκρέκα. Και έρχεται ο κ. Σκρέκας και μας εντάσσει έργα για το νομό του και για την υπόλοιπη Θεσσαλία. Όπως θα δείτε στην ένταξη υπάρχει ο προϋπολογισμός 19,5 εκ. ευρώ, αλλά οι πιστώσεις είναι μηδέν. Εμείς τον Ιανουάριο στείλαμε κατανομή 18 εκ. για πιστώσεις σ’ αυτά τα έργα για να τα δημοπρατήσουμε. Τα έργα αυτά δεν μπορούν να δημοπρατηθούν εάν δεν υπάρχουν πιστώσεις, γιατί ποτέ δεν έγινε δεκτό το αίτημα για έγκριση πιστώσεων».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ