25.8 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Απάντηση σε έγγραφο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Βαρούσι» Τρικάλων

Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ. «Το Βαρούσι Τρικάλων»,

- Advertisement -

 

Μετά και το σημερινό σας έγγραφο εύλογα γεννάται το ερώτημα αν σας ενδιαφέρει η ουσία του ζητήματος που ανακινήσατε ή κάτι άλλο. Ως προς την ουσία, σας ενημερώνουμε ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο έχει ήδη 16 εγγραφές στην Α΄τάξη, όσες και οι εγγραφές του προηγούμενου έτους και ενδεχομένως μέχρι τη λήξη των εγγραφών (21 Ιουνίου) να ξεπεράσει ακόμη και αυτόν τον αριθμό.

Σε σχέση με το αίτημά σας να σας αποστείλω την πρόσφατη απόφασή μας που αφορά στη χωροθέτηση του 4ου Δημοτικού Σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι ζητάτε μια απόφαση η οποία είναι δημοσιευμένη ή αναρτημένη σχεδόν σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (http://dipe.tri.sch.gr/new2/?p=2045). Στην επίσημη ιστοσελίδα μας μάλιστα είναι αποτυπωμένα με παραστατικό και ακριβή τρόπο τα όρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία και σας επέδειξα κατά την επίσκεψή σας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επομένως και αυτό το αίτημά σας δεν έχει νόημα.

Επιπλέον, με βάση το τελευταίο σας έγγραφο διαπιστώνει κανείς ότι συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Συγκρίνετε τα εκπαιδευτικά όρια τα οποία διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες του γενικού μαθητικού πληθυσμού μιας ευρύτερης περιοχής και τα όσα ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 201/1998 με τα ιστορικά όρια του Βαρουσίου που διαμορφώνονται από Προεδρικά Διατάγματα όπως αυτό που επικαλείστε στο έγγραφό σας. Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι με βάση τα παραπάνω δεν είναι απαραίτητο τα εκπαιδευτικά όρια ενός σχολείου και η διεύρυνσή τους να ταυτίζονται με τα ιστορικά όρια μιας περιοχής.

Εν κατακλείδι και προκειμένου να έχετε μια πρωτογενή ενημέρωση, προτείνουμε να επισκεφτείτε το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το σχολείο της γειτονιά σας, όπου θα έχετε μια άμεση ενημέρωση για όλα τα θέματα από τη Διεύθυνση του Σχολείου (από εκεί άλλωστε αντλούμε και εμείς τις περισσότερες πληροφορίες) και, αν επιμένετε στο αίτημά σας να σας παραδοθεί η πρόσφατη απόφασή μας, είναι στη διάθεσή σας από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Σε ό,τι μας αφορά, επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τις θετικές προθέσεις μας σε σχέση με το 4ο Δημοτικό Σχολείο και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση που θα σας απευθύνουμε στα μέσα της επόμενης σχολικής χρονιάς για έναν ειλικρινή, ουσιαστικό, δημιουργικό και προπαντός ζωντανό διάλογο.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Διευθυντής της Π.Ε.Τρικάλων

 

 

 

 

Χρήστος Μπουλούμπασης

 

 

Σημείωση : Παρακαλώ πολύ να υπογράφετε τα κείμενά σας αν όχι όλα τα μέλη του ΔΣ τουλάχιστον ο/η Πρόεδρος και ο/η Γραμματέας όπως επιβάλλει η δεοντολογία του δημόσιου διαλόγου καθώς και η καταστατική δεοντολογία των Συλλόγων. Δεν μας είναι και πολύ ευχάριστο να συνομιλούμε με μια σφραγίδα.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ