11.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου ΓΕΛ στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Επιστολή απάντηση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Λυκείου Τρικάλων προς το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αναλυτικά:
Τη Δευτέρα στις 6 Οκτώβρη έλαβε χώρα στο 8ο Γεν. Λύκειο Τρικάλων κατάληψη από μικρή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές αυτοί δεν είχαν κάποιο θεσμικό ρόλο, καθώς δεν είχαν γίνει εκλογές για 15μελές Συμβούλιο στο σχολείο.
Ως εκ τούτου έδρασαν αυθαίρετα, αφού δεν είχαν τηρηθεί δημοκρατικές διαδικασίες για να παρθεί κάποια απόφαση, εκπροσωπώντας κατά συνέπεια μόνο τον εαυτό τους. Επίσης οι μαθητές δεν είχαν διατυπώσει γραπτώς τα αιτήματά τους κι έτσι, όταν ρωτήθηκαν δεν ήταν σε θέση να επιδείξουν κάποιο σχετικό έγγραφο.
Αναφορικά με τη στάση του Διευθυντή του Σχολείου, ενήργησε από την πρώτη στιγμή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις και πάντα προς το συμφέρον των μαθητών. Ενημέρωσε το Σύλλογο Γονέων από τις 710΄π.μ, ενώ άνοιξε διάλογο με τους μαθητές παρουσία των Συλλόγων Γονέων και Καθηγητών, προκειμένου να μάθει τα αιτήματά τους, να δεσμευτεί ο ίδιος και οι Σύλλογοι ότι θα στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά, εφόσον τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, και να τα ενημερώσει για τις προβλεπόμενες από το Νόμο συνέπειες που θα αντιμετώπιζαν, εάν δεν έλυαν άμεσα την κατάληψη. Σε καμία περίπτωση δεν απείλησε μαθητές και γονείς ότι θα ζητούσε εισαγγελική παρέμβαση.
Είναι απαράδεκτο συνδικαλιστικές παρατάξεις να χρησιμοποιούν αυτή την κίνηση των μαθητών, παρουσιάζοντάς την όπως τους βολεύει για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα.
Εμείς σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είμαστε δίπλα στα παιδιά και στηρίζουμε τα αιτήματά τους τα οποία είναι δίκαια και εφόσον τα διεκδικούν με νόμιμο τρόπο.

- Advertisement -

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
8ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ