12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ’ ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ολοκληρώθηκαν  με απόλυτη επιτυχία οι Δ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες  που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων μέσα σε ένα κλίμα ευχάριστο, δημιουργικό, με τον ενθουσιασμό και το πάθος που διακρίνει τα νιάτα. Την Παρασκευή 12-2-2016, πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί γύροι και των τριών αγωνισμάτων που είναι: οι Διττοί Λόγοι, ο Αυθόρμητος Λόγος και ο Προτρεπτικός Λόγος ενώ το Σάββατο έλαβαν χώρα οι ημιτελικοί  και ο τελικός και στα τρία είδη Λόγου.

- Advertisement -

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι φέτος στην τέταρτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 15 Λύκεια, 8 από την πόλη των Τρικάλων, το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο,  6ο, 7ο,  8ο ΓΕΛ Τρικάλων και το Μουσικό Σχολείο, 5 από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας, τα ΓΕΛ Βαλτινού, Πύλης, Οιχαλίας, Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας καθώς και το ΙΓΕΛ «Αθηνά» ενώ τους αγώνες παρακολούθησαν και οι ομάδες Ρητορικής του Γυμνασίου και του Λυκείου Σοφάδων με τους συνοδούς καθηγητές τους.

Η διοργάνωση των ρητορικών αγώνων αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων. Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει συνήθως αποφασιστικά στη σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, φέρνει τους συνδιαλεγόμενους πιο κοντά μεταξύ τους, παρέχοντάς τους έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και ένα μάθημα δημοκρατίας και πλουραλισμού απόψεων.

Έτσι, το Σάββατο, 13-2-2016, μετά τον τελικό, στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων σε ειδική τελετή απονεμήθηκαν  τα έπαθλα, χρυσό, αργυρό, χάλκινο κλαδί ελιάς, στους νικητές των Δ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων καθώς και τα Διπλώματα συμμετοχής, μεθέξεως ένεκεν, σε όλους τους συμμετασχόντες (ομιλητές, αναπληρωματικούς, χρονομέτρες και σε όσους κάλυψαν την διοργάνωση με φωτογράφιση και μαγνητοσκόπηση). Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δήμου Τρικκαίων και Πύλης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων, ο Διοικητής της ΣΜΥ, διευθυντές Λυκείων, καθηγητές, γονείς και μαθητές.

Η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων θεωρεί υποχρέωσή της να εκφράσει θερμές ευχαριστίες σε όλους, όσοι συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην άρτια διοργάνωση των Δ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές που πήραν μέρος  και τους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους  και ακόμη όλους τους συναδέλφους καθηγητές όλων των Λυκείων, που επέδειξαν περισσό ενδιαφέρον τόσο για την προετοιμασία των μαθητών τους όσο και για την διαδικασία της «κρίσεως» κατά την διάρκεια των Αγώνων, αφού αφιέρωσαν πολλές ώρες και την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο στο όλο εγχείρημα. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη που έθεσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας και στήριξε οικονομικά την όλη προσπάθεια, τη Διοίκηση του Εργοστασίου Γάλακτος  Τρικάλων, τον υπεύθυνο του αρτοποιείου «Κωτούζας» και τον Διοικητή της ΣΜΥ Τρικάλων  για τη   συμβολή τους στην επιτυχία των Αγώνων.

Η καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση, που έγινε πλέον θεσμός για την περιοχή, μας ωθεί να ευελπιστούμε πως η τόσο καλή συνεργασία με τους φορείς, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς θα επαναληφθεί και του χρόνου στους Ε΄ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες με ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό.

CAMERA

Οι νικητές των Δ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων 2016 είναι οι κάτωθι κατά αξιολογική σειρά και αγώνισμα:

 

Αποτελέσματα Αυθόρμητου Λόγου – Κατάταξη Τελικού

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
Καλκάνη Σταυρούλα Β 8ο ΓΕΛ
Λεπεντσιώτη  Μαρία Β 8ο ΓΕΛ
Τρικαλιάρη Γεωργία Β 5ο ΓΕΛ

 

 

 

Αποτελέσματα    Προτρεπτικού Λόγου – Κατάταξη Τελικού

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μαρκαντά Ευανθία Γ 8ο ΓΕΛ
Χαρίτου Μαρλένα Γ 6ο ΓΕΛ
3ος Ντελλής Αθανάσιος Β 5ο ΓΕΛ
Μηλιώτη Αγγελική Γ ΓΕΛ Πύλης

 

Ατομική Κατάταξη – Διττοί Λόγοι ( Καλύτερος Ομιλητής):

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
1ος: Λυμπίκης Αλέξανδρος Γ 4ο ΓΕΛ Τρικάλων
         2η: Τραγαζίκη Όλγα Γ 1ο ΓΕΛ Τρικάλων
         3η:

         3ος

Σταυρέκα Βασιλική και:                     Πέττας Χαρίλαος ( ισοβαθμία) Γ

Γ

ΓΕΛ Βαλτινού

1ο ΓΕΛ Τρικάλων

 

Αποτελέσματα Διττών Λόγων – Κατάταξη Τελικού

1Η Ομάδα:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
Λυμπίκης Αλέξανδρος Γ 4ο ΓΕΛ
Τραγαζίκη Όλγα Γ 1ο ΓΕΛ
Πέττας Χαρίλαος Γ 1ο ΓΕΛ

Η μαθήτρια Τραγαζίκη Όλγα αντικατέστησε (λόγω απουσίας του στην τελική φάση) το μαθητή Θεοδώρου Βησσαρίωνα. Η αντικατάσταση έγινε με βάση την ατομική κατάταξη των προκριματικών

.2Η Ομάδα:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
Σταυρέκα Βασιλική Γ ΓΕΛ Βαλτινού
Λακιάρα Ρωξάνη Β ΓΕΛ Οιχαλίας
Πέττας Κωνσταντίνος Β Ι.ΓΕΛ “Αθηνά”

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ