10.3 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Υλικά

- Advertisement -

• 1200 γραμ. αρνάκι ή κατσικάκι
• 1 κιλό κολοκυθάκια
• 3 ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 καρότο σε ροδέλες
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε όπως είναι και τα αλατίζουμε.
Ρίχνουμε λάδι σ᾿ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκύθια ελαφρά.

Τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο και τ᾿ αφήνουμε στην άκρη.
Kόβουμε το αρνάκι σε μερίδες και το πλένουμε, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και το σοτάρουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον πελτέ, τα καρότα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας).
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 50΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
Τότε ρίχνουμε και τα κολοκύθια, στην κατσαρόλα.

Από αυτή τη φάση και μετά δεν ανακατεύουμε το φαγητό, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄ με 20΄ ακόμα, µέχρι να βράσουν τα κολοκύθια, να πήξει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι του.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ