22.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αρνί γιουβέτσι

Υλικά

- Advertisement -

• 1.200 γρ. αρνίσιο μπούτι σε μερίδες ή ολόκληρο
• 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι μεγάλο ολόκληρο
• 1 καρότο
• 1 μεγάλη πατάτα
• 2 κλωνάρια σέλινο
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί
• 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
• 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω – γύρω.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, σέλινο, πατάτα και 1½ λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει περίπου 20′. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.

Σε ταψί φούρνου βάζουμε το κρέας, τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και το κριθαράκι. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας.
Αφαιρούμε από το ζωμό τα λαχανικά, σουρώνουμε τον ζωμό και τον ρίχνουμε στο ταψί. Η σάλτσα μας, πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.

Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βράσιμο, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50΄περίπου.

Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με το κεφαλοτύρι.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ