20.8 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Συνελήφθησαν χθες (25.06.2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 43 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της καλλιέργειας φυτών κάνναβης και της παράνομης οπλοκατοχής.

- Advertisement -

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας αξιοποιώντας πληροφορίες για συστηματική καλλιέργεια φυτειών κάνναβης, εντόπισαν και έθεσαν υπό επιτήρηση τρεις φυτείες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Οι δύο ημεδαποί, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μετέβησαν χθες το βράδυ στο χώρο των φυτειών, όπου και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες καλλιεργούσαν στις τρεις φυτείες συνολικά τριάντα πέντε (35) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαίνονταν από (50) εκατοστά έως και (130) εκατοστά περίπου. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τρεις φυτείες οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει σύστημα ποτίσματος των δενδρυλλίων με την τοποθέτηση λάστιχων ποτίσματος.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (12) εκατοστών, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ανωτέρω όχημα.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 43χρονου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
• ένα (1) πιστόλι με ενσωματωμένο γεμιστήρα,
• έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα στην αυλή της οικίας, ύψους (70) έως (180) εκατοστών και
• σπόροι κάνναβης βάρους (12) γραμμαρίων.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Συνελήφθη αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής, της αντίστασης, της απειλής και της εξύβρισης

Αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμη ένας ομοεθνής του για το αδίκημα της κλοπής

Συνελήφθη σήμερα (26-06-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για τα αδικήματα της κλοπής, της αντίστασης, της απειλής και της εξύβρισης.

Αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμη ένας 33χρονος ομοεθνής του για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς και στο οποίο επέβαινε ακόμη ένας 33χρονος ομοεθνής του. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε στο προαναφερόμενο όχημα, ο 30χρονος οδηγός απείλησε, εξύβρισε και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ ο 33χρονος ομοεθνής του διέφυγε.

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οπωροκηπευτικά προϊόντα, των οποίων η προέλευση ερευνάται, ενώ εξακριβώθηκε επίσης ότι ο 30χρονος στερούνταν ασφαλιστήριου συμβολαίου και σε βάρος του βεβαιώθηκαν τροχονομικές παραβάσεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου Λάρισας.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούν έξι (6) καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν χθες (25-06-2014) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος τους εκκρεμούν έξι (6) καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί επιταγών με συνολική ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή, καθώς και συνολική χρηματική ποινή (14.600) ευρώ.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλίας, με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα

Κατά τους ελέγχους προσήχθησαν (63) άτομα και συνελήφθησαν (8) άτομα για παράνομο εμπόριο και άλλα (10) για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν (4) παραβάσεις για επαιτεία και πλήθος παραβάσεων του Υγειονομικού Κανονισμού και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για τη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (25.06.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και αστυνομικοί των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας και των Υπηρεσιών του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, ο εξονυχιστικός έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (1.175) άτομα, εκ των οποίων (866) ημεδαποί και (309) αλλοδαποί και
– (708) οχήματα.

• Προσήχθησαν συνολικά (63) άτομα:
– (33) ημεδαποί και
– (30) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν δέκα οκτώ (18) άτομα και συγκεκριμένα:
– οκτώ (8) άτομα, από τους οποίους πέντε (5) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Κίνας για παράνομο εμπόριο,
– πέντε (5) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα τέσσερις (4) ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, για μη τήρηση των όρων δοσοποίησης και για παράβαση των Νόμων περί Επιταγών και περί Ναρκωτικών και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμων αλλοδαπών,
– δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
– δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.
– ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (224) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– οκτώ (8) παραβάσεις για παράνομο εμπόριο,
– τέσσερις (4) παραβάσεις για επαιτεία,
– δύο (2) παραβάσεις της νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας,
– μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού κανονισμού,
– τέσσερις (4) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και
– διακόσιες πέντε (205) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (7 για μέθη, 45 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 4 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 για στέρηση άδειας οδήγησης, 4 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 6 για ΚΤΕΟ, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 124 λοιπές παραβάσεις).

• Κατασχέθηκαν:
– τετρακόσια εβδομήντα (470) είδη παραεμπορίου (είδη οικιακής χρήσης, μπαταρίες, γυαλιά οράσεως, αναπτήρες, φανοί, καλάμια ψαρέματος, κομπολόγια, ηλεκτρονικές ζυγαριές, ξυριστικές μηχανές, βεντάλιες, μπαστούνια κ.λπ.) και
– επτακόσια (700) κιλά οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη φαινομένων παραεμπορίου, επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ