16.7 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου και τον Αστυνομικό σταθμό Αλοννήσου πραγματοποιήθηκαν χθες (09-08-2014) σε Σκόπελο και Αλόννησο, συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων που διήρκησαν από το πρωί έως το αργά το απόγευμα, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 48, 56 και 26 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου σε πέντε οικίες των συλληφθέντων και σε κατάστημα του ενός, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,2) έως (1,9) μέτρα,
• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (342,3) γραμμαρίων,
• δύο (2) τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
• το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ και
• ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Συνελήφθη ημεδαπός στα Τρίκαλα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (09-08-2014) το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης (2) ετών και συνολική χρηματική ποινή (400) ευρώ για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού

Συνελήφθη σήμερα (10.08.2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων, ένας 65χρονος ημεδαπός, για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη να απασχολεί παράνομα σε κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας του, έναν 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, έναντι χρηματικού ποσού και να του παρέχει κατάλυμα.

Παράλληλα, συνελήφθη και ο υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως εξακριβώθηκε διέμενε παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία για παραβάσεις του νόμου ¨περί αλλοδαπών¨, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.
Συνελήφθη αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (09-08-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου

Κατασχέθηκαν προϊόντα παράνομου υπαίθριου εμπορίου

Συνελήφθη χθες (09-08-2014) το πρωί στη Λάρισα, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 36χρονος ημεδαπός.

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ο 36χρονος κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση οπωροκηπευτικά προϊόντα, συνολικού βάρους (41) κιλών, στερούμενος αδείας από αρμόδια Αρχή και παραστατικών.

Σε βάρος του συλληφθέντα επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σκιάθο, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνελήφθη χθες (09.08.2014) το πρωί στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 54χρονος ημεδαπός, στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ο 54χρονος κατελήφθη να λειτουργεί κατάστημα – καντίνα, ιδιοκτησίας του, στερούμενος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση που είχε τεθεί από το Δήμο.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.

Συνελήφθησαν στον Τύρναβο δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν σήμερα (10-08-2014) το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:
• ένας 60χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• μια 60χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης (60) ημερών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ